Kokevarselet er nok en gang utvidet i Laksevåg i Bergen

Bergen Vann forlenger nok en gang kokevarselet som først ble sendt ut onsdag. Det gjelder nå fram til tirsdag. Kommunen arbeider med å koble fra høydebassenget.

Onsdag sendte kommunen ut kokevarsel til rundt 2.500 husstander som er tilknyttet Riplegården høydebasseng på Laksevåg. Vannprøvene viste at drikkevannet i området ikke var tilfredsstillende. Kommunen utvidet torsdag varselet til søndag da vannprøvene fortsatt viste E. coli-bakterier.

Nå utvider kommunen nok en gang varselet ettersom arbeidet med å koble ut høydebassenget har tatt lengre tid en forventet, ifølge Bergensavisen.

– Vi holder fortsatt på og håper vi snart er ferdige. Beboerne i området må fortsette å koke vannet fram til tirsdag, sier seksjonsleder for vannproduksjon Asle Aasen i Bergen Vann til avisen.

Det arbeides samtidig med å klore ledningsnettet, slik at vannet blir rent nok til å ta nye vannprøver. Aasen håper at drikkevannet kan friskmeldes tirsdag.

Det er så langt ikke kjent hva som er kilden til forurensingen. Ifølge Asen vil høydebassenget bli gjennomsøkt så fort det er tomt.