Anita Helene Hall kan melde om gode salgstall for MGFs medlemmer og stor interesse for Vei & Anlegg 2015.

Knallsalg fra MGFs medlemmer

Statistikken fra MGF (Maskingrossisternes Forening) vitner om gode salgstall om dagen. Salget av anleggsmaskiner er bedre enn på samme tid i fjor, som også var et godt år.

Det er fortsatt mulig å komme opp i samme antall som i 2007 som var toppåret gjennom alle tider når det gjelder antall solgte anleggsmaskiner.

- Det var ny rekord for første halvår, men det har vært noe roligere nå. Det er ikke unaturlig at det roer seg litt ned med den kraftige økningen det har vært den senere tiden, men det er fortsatt en god utvikling, sier MGF-sjef Anita Helene Hall.

Hun tror man kommer til å nærme seg rekorden fra 2007 – og om man ikke skulle komme helt i mål vil det uansett bli et meget godt år, med tett opp til 4.000 solgte anleggsmaskiner. Dermed vil man også gå over fjoråret.

Statistikken forteller også at man ser en tendens til at man går for litt mindre maskiner enn vi har sett den senere tiden.

Antall solgte maskiner fra MGFs medlemmer er en god indikator på temperaturen i anleggsmarkedet, som er meget høyt om dagen. MGFs medlemmer står for rundt 95 prosent av salget av anleggsmaskiner i Norge, og omsetter for rundt ti milliarder kroner i året.

En annen god indikator på anleggsmarkedet er oppslutningen rundt Vei & Anlegg. Messen som går av stabelen 6. – 10. mai 2015 melder om rekordoppslutning.

- Det er kjempeinteresse rundt messen. Vi har nå inne over 200 utstillere, sier en fornøyd Anita Helene Hall. Det betyr at det er helt utsolgt på uteområdet, med 62.000 solgte kvadratmeter. Det gikk bare 14 dager før uteområdet var utsolgt, og de har mange på venteliste som ønsker å delta. Også på inneområdet er det meste nå fylt opp – kun to små stands var ledige da MGF presenterte sine tall.

- I 2015 har vi blant annet også doblet demoområdet, som blir rekordstort, legger Hall til.

Det er også gjort andre forbedringer rundt messen som at grunnen er oppgradert og man har utvidet visse områder av uteutstillingen.