Daglig leder Jakob Årsland i Grasrota (t.v) og produksjonssjef Rune Torkildsen foran den nye vakumkjøleren som skal sørge for lengre levetid på ferdigplen og sedummatter.

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

Ferdigplen- og sedumprodusenten Grasrota har gått til innkjøp av en vakumkjøler som skal sørge for lengre holdbarhet på de grønne mattene.

Ferdigplen er ferskvare, og sedum likeså. Landets største produsent er rogalandsbedriften Grasrota, og de leverer sine produkter over hele landet. Nå har  gått til innkjøp av spesiell vakuumkjøler som både skal brukes til ferdigplen og sedum for Bergknapp.

Kjøleren reduserer kjernetemperaturen fra 20 grader til fire grader på en time. Dette er den eneste maskinene levert til Skandinavia, og det finnes ca. 10-15 slike maskiner i Sentral-Europa, ifølge en pressemelding fra Grasrota.

- Vakumkjøleren gjør at varene holder seg lengre, spesielt om sommeren. På den måten får vi en større rekkevidde på produktene, og kundene vil ikke oppleve varmgang i løpet av de først tre til fire dagene, sier daglig leder Jakob Årsland i Grasrota.

Med kjøleren vil firmaet også kunne levere plen og sedum til Skandinavia.