– Vi har fulgt Lonking lenge og har stor tro på merkevaren i Norge, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.
– Vi har fulgt Lonking lenge og har stor tro på merkevaren i Norge, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.Foto: Wee.no

Kinesisk produsent lanserer sin første maskin i Norge

Kinesiske Lonking lanserer nå sin første maskin på det norske markedet. Først ut er en minigraver, men ifølge importøren Wee.no vil det også komme større maskiner.

Utstyrsleverandøren Wee.no sikret seg nylig rettighetene til salg av Lonking i hele Skandinavia. Den kinesiske maskinprodusenten er på listen over verdens 50 største produsenter av anleggsmaskiner, og selger i dag både hjullastere, gravemaskiner, trucker og veitransportmaskiner over hele verden.

Lonking produsere i overkant av 500 forskjellige maskinmodeller – der flere befinner seg i 100 tonns klassen, opplyser Wee.no i en pressemelding.

– Vi har fulgt Lonking lenge og har stor tro på merkevaren i Norge. Om ikke lenge vil vi følge opp med å slippe større maskiner fra produsenten her i landet, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Første maskin Wee.no henter til Norge er en minigraver på 1,6 tonn.

– Det er ikke tilfeldig at vi starter med en «innstegsmodell» som Lonking 6016. Denne graveren representerer et veldig interessant segment i markedet for tiden, og passer fint både til bygg- og anlegg, til gartnerdrift, i landbruksbedrifter og som utleiemaskin, sier Bakken.

Lonking 6016, som er utstyrt med en Kubota dieselmotor som yter 9,8 kW, er ifølge Wee.no testkjørt i Norge i et halvt år før lansering.

– Vi har nå testkjørt modellen i 6 måneder for å forsikre oss om at maskinen fungerer godt også i norske forhold. Det vi har lagt merke til, er at maskinen er spesielt godt tilpasset for service, med enkel tilgang til viktige servicepunkter. Lonking er dessuten utstyrt med kostbare komponenter fra Kubota, Nabtesco, Nachi og Eaton, noe som ofte er forbeholdt langt større modeller. Dette merkes både i funksjonalitet, finish og komfort, fastlår Bakken.