KF Entreprenører skal rehabilitere Sofienberg skole for 43 millioner

KF Entreprenør skal rehabilitere Sofienberg skole. Bygget får ny fasade med integrerte solceller, nye vinduer og lavt energiforbruk.

Sofienberg skole er en ungdomsskole i bydelen Grünerløkka i Oslo.

Betongbygget som nå skal få ny fasade er på vel 2.600 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer.

De nye fasademodulene vil ha integrerte solceller på den sørvendte fasaden, og det vil også være solcelleanlegg på taket. Solcellene vil gi en energiproduksjon på rundt 40 megawatt timer årlig. 

I prosjektet skal også blant annet ytterdører, port, belysning, radiatorer og kabelføringer brukes videre i det rehabiliterte skolebygget. Vinduer, dører og andre materialer bli tatt ut og gjenbrukes i andre prosjekter.

Teknisk sjef i KF Entreprenør, Rune Garberg, sier i en pressemelding de er takknemlige for at Undervisningsbygg har valgt dem som generalentreprenør.

De skriver videre at Oslo kommune stiller høye klima- og miljøkrav til utbygging og rehabilitering, og at prosjektet vil  gi alle involverte viktig lærdom, for å løse oppdrag med liknende utfordringer i fremtiden.

Arkitekt er Ola Roald arkitektur og øvrige rådgivere er Multiconsult. Prosjektets kontraktssum er cirka 43 millioner kroner, og skal stå ferdig i desember 2021.