Administrerende direktør Seppo Nieminen (foran, til venstre) og styreleder Juha Nieminen i Kera Group. Foto: Kera Group

Kera Group kjøper Everlite fra BMI

Finske Kera Group har kjøpt overlys- og røykventilasjon-virksomheten til BMI i Norge, Polen, Danmark og Sverige.

Det skriver Kera Group Oy i en pressemelding denne uken.

Oppkjøpet innebærer at Kera Group tar over merkevarene Awak, Optilite, Brave og Everlite. Sistnevnte har siden 2010 vært en del av Icopal, som i 2018 gikk sammen med Zanda for å bli BMI Norge.

Kera Group tar nå over Awak-fabrikken i Buk i Polen, Optilite-fabrikken i Horsens i Danmark, Brave-fabrikken i Viskafors i Sverige og Everlite-fabrikken i Asker i Norge. Dette omfatter mer enn 100 ansatte i de fire landene, heter det i pressemeldingen.

– Dette er en god mulighet for oss til å utvide bedriften og utvikle produktene våre. Å ha merkes som Optilite, Awak, Brave og Everlite i Kera-samlingen er verdifullt for både oss og kundene våre, sier administrerende direktør Seppo Nieminen i Kera Group.

En talsperson fra BMI uttaler at de er overbeviste om at Kera blir et godt hjem for de solgte virksomhetene, og at alle berørte vil komme godt ut av overgangen.

– Transaksjonen er et resultat av vår strategi for å prioritere porteføljen og verdikjeden innen BMIs hovedområder og for å investere i våre respektive vekstmuligheter. BMI vil fortsette å samarbeide med Kera Group, ettersom produktene våre ofte installeres samen, heter det i BMI-uttalelsen.