Per Ivar Harila (t.v.) og Jon Oldernes.

Jon Oldernes selger sine aksjer i Byggtorget

Gründeren av Byggtorget-kjeden har nå bestemt seg for å selge sin resterende aksjeportefølje i kjeden.

Jon Oldernes har gjennom hele Byggtorget sin historie solgt seg ned i andel i selskapet for å slippe til nye medlemmer, og eide nå ca. 17 prosent av selskapet.

Byggtorget sitt konsept innebærer at det må kjøpes en eller flere aksjer i selskapet for å kunne bli medlem i kjeden. Dette har vært ideen fra 1997 da Jon Oldernes etablerte kjeden.

- Kjeden har hatt en sterk vekst i hele perioden, og teller i dag ca. 90 medlemmer. Flere er på tur inn og selskapet er bunnsolid, heter det i en melding fra selskapet.

– Det er selvsagt en stor og viktig beslutning jeg har tatt nå, sier Oldernes.

- Det å selge livsverket sitt er ikke enkelt. Jeg har brukt ca 20 år av mitt liv på å bygge opp dette. Nå ser jeg at det er på tide å slippe hendene fra rattet. Jeg er trygg på at kjeden overlates i de beste hender. Jeg kommer fortsatt til å være en del av kjeden gjennom mitt eierskap i Oldernes Byggevareforretning AS, sier han.

Kjedens tydelige ambisjon er fortsatt vekst, og Oldernes valg åpner opp muligheter for en enda sterkere ekspansjon, i og med at flere aksjer nå blir tilgjengelig.

– Jeg har stor respekt for den beslutningen Jon nå har tatt, sier daglig leder Per Ivar Harila.

– Jeg er som Finnmarking stolt over den jobben Jon har gjort med utgangspunkt i Finnmark. Det mener jeg at alle Finnmarkinger, Byggtorgets medlemmer og ansatte bør være. Jon har vist at det er mulig å skape en landsdekkende og stor virksomhet i Finnmark; mot alle odds.

– Vi som har ansvaret for å ta kjeden videre skal fortsatt ha det aller sterkeste fokus på det som er aller viktigst for oss. Det er den enkelte kunde som velger å bruke oss gjennom alle Byggtorgetbutikkene i det ganske land. Det er slik verdiene skapes, og vi skal gjøre alt for å være de aller beste på kundeservice i byggevarebransjen, sier Harila videre.

Oldernes’ aksjeportefølje selges tilbake til selskapet som vil selge disse videre til medlemmer av kjeden, eksisterende og nye. Oldernes fortsetter som rådgiver i selskapet.