Jessheim Hageby

Jessheim Hageby

Jessheim Hageby
Sted: Jessheim
Entreprisekostnad eks. mva: Ca 320 mill kroner
Areal: 19 000 kvm, 10 500 kvm kjeller med parkering og boder
Prosjekttype: 305 leiligheter fordelt på 10 blokker
Byggherre: Jessheim Utvikling AS (Profier, Coop Eiendom Utvikling, FG Eiendom)
Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld
Arkitekt: WDW Arkitekter
Prosjekteringsledelse: KPP-Byggadministrasjon
Konsulenter: RIB: Eiendomsprosjektering - RIBr: BrannSafe - RIE: Elrom

Underentreprenører og leverabdører: Rør: Bravida Norge - Ventilasjon: Gunnar Karlsen - Elektro: Gardermoen Elektro - Grunnarbeider: Nordby Maskin - Betong- og tømrerarbeider: Ø.M. Fjeld - Peling: Seierstad Pelemaskiner - Armering: Lena Armeringsservice - Stål: Åkrene Mek. Verksted - Hulldekker: Contiga - Flislegging: Løvlien og Sandblost - Brannisolering: Firesafe - Tegl: Murmester Rolf Holm - Kjøkken: Sigdal Kjøkken - Innvendige vegger: Gipsplatemontasje - Stillas: ThyssenKrupp Xervon - Taktekker: Icopal Tak Øst - Blikkenslager: RS Blikk - Dører: Sentrum Bygg - Rekkverk: Midthaug Øst - Parkett: Tremiljø Prosjekt - Maler: Roås & Toftner - Peis: Peisselskabet - Heis: Kone - Vinduer, balkongdører: Norgesvinduet Bjørlo - Renhold rigg: Jagus Renhold - Oppmåling: Merlin Oppmåling

Håndverk av kvalitet, tiltalende arkitektur og rekordsalg. Hva mer kan et boligprosjekt be om?

Profier AS har ikke angret på at de svarte ja på en forespørsel fra Coop Eiendom Utvikling AS om å være med på utviklingen av boligprosjektet Jessheim Hageby på Romsåsjordet ved Jessheim sentrum.

– Coop bygde Coop OBS-butikk og leiligheter på Romsåsjordet og fikk tilbud av grunneier om også å kjøpe nabotomten hvor Jessheim Hageby ligger i dag. Vi har samarbeidet med Coop i andre sammenhenger og fikk forespørsel om vi ville være med som utvikler og medeier i dette prosjektet, forteller Tore Vik, prosjektdirektør i Profier. Aksjonærene bak prosjektselskapet Jessheim Utvikling AS er Profier, Coop Eiendom Utvikling og FG Eiendom.

Spent byggherre
Et prosjekt inneholdende over 300 leiligheter er å regne som ambisiøst på Jessheim. Tore Vik legger da heller ikke skjul på at de var spente da de første leilighetene ble lagt ut for salg høsten 2005.

– Vi hadde sett for oss at vi måtte selge ut leilighetene i flere trinn og la ut 100 leiligheter den første salgshelgen. Pågangen var så stor at vi valgte å selge ut ytterligere en blokk. Da vi hadde salgsmøte påfølgende mandag hadde vi derfor solgt 130 leiligheter, og innen et halvt år var alle leilighetene i prosjektet solgt, forteller Vik.

Et hyggelig prosjekt
Det er liten tvil om at timingen med Jessheim Hageby var perfekt med tanke på boligmarkedet, men Vik trekker også frem andre elementer som har bidratt til å gjøre dette til det han omtaler som et hyggelig prosjekt for Profier.

– Vi er veldig fornøyd med at vi fikk med en lokal entreprenør i Ø.M. Fjeld. De har holdt en god fremdrift og de leverer kvalitet til den prisen vi har avtalt. Jeg må også trekke frem en positiv innstilt kommune og ikke minst har WDW Arkitekter utformet både grøntområder og blokker som har slått veldig godt an, fremholder Vik.

Største kontrakten for Ø.M. Fjeld
Totalentreprisekontrakten på cirka 320 millioner kroner eksklusive moms, som Ø.M. Fjeld forhandlet seg frem til ved Jessheim Hageby, var den gang i særklasse den største kontrakten entreprenøren hadde fått. I dag, kun få måneder før siste leilighet overleveres, tyder det meste på at Ø.M. Fjeld har bestått eksamen med glans. Prosjektleder Per Arne Wolden synes byggetiden på to år og fire måneder har vært fryktelig tøff. Han er derfor glad for at de har hatt å gjøre med en løsningsorientert og smidig byggherre. Wolden roser også underentreprenørenes innsats i prosjektet.

– Vi har vært bevisste på å velge kjente og solide underentreprenører og det har vi hatt igjen for, hevder Wolden. Suppe
Grunnforholdene i prosjektet har vært et kapittel for seg selv. Per Arne Wolden mener suppe er et beskrivende ord for grunnen under Jessheim Hageby. Seierstad Pelemaskiner har slått ned ikke mindre enn 800 betongpeler i prosjektet.

– Vi snakker friksjonspeler i morene ned til cirka 25 meters dybde, sier Wolden.

De dårlige grunnforholdene har også skapt spesielle utfrodringer rundt utomhusområdene.

– Det var viktig at vi fikk forbelastet de utomhusområdene som ikke har kjeller under seg i omtrent ett år før grøntarealene kom på plass. Det ser ut som dette har gått greit, sier Wolden. Forbelastningen har sørget for at underliggende masser har sunket med 5-10 centimeter.

Stort for mange lokale
Foruten å styre prosjektet har Ø.M. Fjeld utført tømrer- og betongarbeider i prosjektet. Det er i seg selv en jobb for rundt 130 millioner kroner.

– På det meste har vi hatt 65 egne arbeidere på plassen, sier Wolden.
Jessheim Hageby har vært et stort prosjekt for mange lokale aktører. Wolden nevner blant annet Gardermoen Elektro med en elektrokontrakt på 15 millioner, Bravida Jessheim med en rørleggerkontrakt på over 20 millioner kroner og grunnentreprenør Nordby Maskin med en kontrakt på tett opp mot 20 millioner kroner. I tillegg har både blikkenslager RS Blikk, flislegger Løvlien og Sandblost og maler Roås & Toftner lokal tilknytning.

Tekst og foto: Ådne Homleid