Daglig leder Per Dahle i Jatak AS er strålende fornøyd med besøket på messen.

Jatak: Har vært utrolig mye folk innom standen

Daglig leder Per Dahle i Jatak AS er strålende fornøyd med utbyttet av årets messe. – Vi har hatt utrolig mye folk innom standen vår og har virkelig fått vist frem vårt brede sortiment, sier Dahle.

De satser i år større enn noensinne på Bygg Reis Deg - og har satt opp en konstruksjon som skal vise kjedens viktigste produkter over deres 96 kvadratmeter store stand. De har også en egen avdeling i andre etasje for å ta imot kunder og samarbeidspartnere.

Kjede
Jatak er en landsdekkende kjede av selvstendige bedrifter som konstruerer, beregner og produserer takstoler, bjelkelag, precut og elementer for byggmestere, entreprenører og husprodusenter.

- Vi ser at bruken av tre og precut-løsninger samt elementer virkelig er i tiden om dagen. Vi har vokst jevnt gjennom de senere årene, men merker nå en stadig større interesse rundt produktene våre. Det startet med takstol-løsningene, som fortsatt er en veldig viktig produktgruppe for oss, men bruken av precut og elementer er område hvor vi vokser kraftig, påpeker Dahle.

Det innebærer de også leverer til flere av de store aktørene.

- Byggmestrene har alltid vært, og er fortsatt, en tung kundegruppe hos oss. Men vi ser også at de mellomstore og store aktørene begynner å ta i bruk våre produkter. Disse gruppene omfatter blant annet entreprenører som Skanska, Veidekke og AF Gruppen – både til boligprosjekter men også skoler og barnehager. Det betyr at produktrangen stadig utvikler seg, og det er flere spennende muligheter som ligger og venter, mener Dahle.

Bærekraft
Han peker på momenter som bærekraft, kortreist produksjon og levering samt raskt montering som viktige aspekter for deres suksess.

- Dette er noe som også vil bli stadig viktigere fremover, tror han.

Kjeden omsetter nå for rundt 600 millioner kroner og har cirka 250 ansatte.

Landbruksbygg
Jatak satser nå også inn mot landbruksbygg.

- Vi har stor tro på at ulike landbruksbygg har gode muligheter til å bli bygget med treprodukter. Det finnes opplagt et stort marked som ligger og venter på oss der ute innen denne sektoren – og vi jobber nå for å etablere oss i dette markedet. Tidligere har disse konstruksjonene ofte blitt bygd med ulike stålprodukter, men vi tror tre vil ha store muligheter i tiden fremover, sier Sverre Fjeld, teknisk selger i Jatak Are Brug.

Fakta:

Jatak AS ble etablert 9. november 2006. Medlemsbedriftene er Jatak Kaupanger AS, Alfa Tre AS, Are Brug AS, Jatak Fræna AS, Norsk Takstol AS, Jatak Trøndelag AS, Alfa Tre Sør AS og Jatak Ringsaker AS.