Jadarhus satser smart med Futurehome & Get/Telia

Jadarhus har inngått samarbeid med Get og Futurehome for å bygge boliger med mulighet for smarthusløsninger.

- Vi vet at boligene i framtiden blir annerledes enn i dag og våre boliger skal også være tilpasset de endringene som kommer. Økte strømpriser er noe som har fått mye oppmerksomhet i 2019, og våre boliger vil da være tilpasset som et konkret eksempel. For Jadarhuseiere betyr det lavere strømregning og en mer miljøvennlig og bærekraftig bolig i årene som kommer, sier Helene Olsen-Beck, salgs-og markedssjef i Jadarhus til Byggeindustrien.

Det er også ventet flere regulatoriske endringer som gjør at det er lurt å være føre var.

- Smarthus handler om økt trygghet, høyere komfort og energibesparelse. Det at Jadarhus tar et så klart standpunkt på dette krever vilje til endring og ikke minst mot, noe som i seg selv er imponerende, sier Sigbjørn Groven, salgs og markedssjef i Futurehome.

Med på samarbeidet er også Get/Telia, som leverer infrastruktur på tv og bredbånd. Her vil Get levere den nye tv-boksen, Get BoX, med blant annet stemmestyring som vil kunne kobles til det smarte hjemmet. Get er også blitt en del av Telia, som åpner for enda flere løsninger med smart digital infrastruktur framover.

- Smarthusløsningene er blitt langt rimeligere enn det var tidligere, slik at merverdien det gir overstiger investeringen når en bygger smart fra start. Våre boligkjøpere vil derfor ikke merke dette ved økte priser, men likevel en moderne og smart bolig fra Jadarhus, sier Olsen-Beck.