Foto: Isachsen

Isachsen markerte E6-ferdigstillelse med julelunch

Tirsdag 05. august 2014 skrev Statens Vegvesen og Isachsen kontrakt om bygging av ny E6 på strekningen Biri – Vingrom. Et drøyt år senere, helt etter skjema, er den 18 kilometer lange strekningen ferdig.

Distriktssjef Ole Konrad Haug tyr til juleterminologi når han skal beskrive den «førjulsgaven» som Biri-anleggsteamet nå overleverer lokalbefolkningen.

- Med fire kilometer gang- og sykkelvei, ny to kilometers forbikjøringsstrekning ved Svennes, nytt midtrekkverk og nye havarilommer på hele strekningen samt ikke minst ny bro i Vingrom, er både gående, syklende og kjørende ivaretatt i prosjektet. Dermed kan du godt si at «pakken» er både hard og myk på en gang. Alle som bor i området har sluttet opp om prosjektet på en enestående måte. Vi har blitt rene storfamilien, forteller distriktssjefen i en pressemelding.

- Folk har stilt opp på den utroligste måte. Alt fra at vi har blitt servert vafler til at folk faktisk har trukket i arbeidstøyet selv, for å bidra. Og Biristrand Skole har lånt bort gymsalen sin, slik at vi kunne holde fotballferdighetene vedlike. Så det er en makeløs bygd. Skulle bare mangle at vi da ikke også gir noe tilbake, når vi nå er ferdig her oppe, legger han til..

Hva bedre da, når julen står for døren, enn å invitere til jule-lunch? Den gikk av stabelen 10. desember, på Biri Travbane. Bordet var dekket til 80 gjester. Drøye halvparten av gjestene var vanlige folk fra Biri.

- Her på Biri Travbane har vi spist middag nesten daglig. Flott mat og flotte folk. I dag har kokkene nesten overgått seg selv; har du kjent maken til god ribbe? En verdig avslutning på et flott samarbeid. Fra alle oss i Isachsen til alle på Biri: Riktig god jul, avslutter Haug.