Avdelingsleder i Cowi og administrerende direktør i Ruteretur, Sverre Valde.

Inviterer til Byggavfallskonferansen 2016

Byggavfallskonferansen 2016 har sirkulær økonomi som hovedtema når den går av stabelen i Oslo i slutten av januar.

Det skriver Byggavfallskonferansen i en melding denne uken.

Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. Foto: Kolonihaven

Programmet for Byggavfallskonferansen 2016 er klart, og det er åpnet for påmelding. Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge og leder av regjeringsutvalget for grønn konkurransekraft, åpner konferansen, som har sirkulær økonomi som undertittel.

Foredragsholderne, som arbeider med bygg- og anleggsavfall i hele landet, skal blant annet gi svar på følgende spørsmål:

  • Hvordan kan og bør avfalls- og byggebransjen bidra til den sirkulære økonomien?
  • Hvordan skal vi håndtere de «nye» miljøgiftene i byggavfallet?
  • Hvilke rammebetingelser og nedstrømsløsninger får vi i fremtiden?
  • Er 100 prosent sortering av byggavfallet mulig og ønskelig?

– Miljøutfordringene som bygg- og avfallsbransjen skal løse, gjør at vi må stille de store spørsmålene. Men det er viktig for oss at deltakerne drar hjem med flere svar enn spørsmål, sier Sverre Valde i pressemeldingen.

– Vi mener vi har lykkes med å skape et spennende program som forteller deltakerne hvordan de i sin jobbhverdag kan bidra enda bedre til den sirkulære økonomien. Avfalls- og byggebransjen, som håndterer svært store ressurser, har en helt spesiell rolle i den sirkulære økonomien. Avfall er jo fremtidens råvarer, avslutter Valde, som er sekretariats- og møteleder for Byggavfallskonferansen.

Konferansen arrangeres i Oslo kongressenter 27. og 28. januar. Den årlige konferansen arrangeres for åttende gang, og det forventes, ifølge pressemeldingen, rundt 300 deltakere.

Konferansen arrangeres av Miljødirektoratet, Byggenæringens Landsforening, Norges geologiske undersøkelse, RENAS, Norsk Gjenvinning, NELFO, Rådgivende Ingeniørers Forening, Norsk Kommunalteknisk Forening og COWI.