Asker Velodrom blir på totalt 15.700 kvadratmeter. Instalco-selskapet Vito skal gjennomføre VVS-arbeidene.

Instalco har fått VVS-kontrakten for ny sykkelvelodrom

Veidekke Entreprenør har gitt det norske Instalco-selskapet Vito oppdraget med å utføre VVS-arbeider med byggingen av et nytt sykkelsenter med velodrom i Asker utenfor Oslo. VVS-kontrakten har en verdi på cirka 41 millioner kroner.

Asker Velodrom består av bygninger, den ene med sykkelvelodrom og den andre med lokaler for kontorer, butikker, to skoler og én barnehage, totalt 15.700 kvadratmeter. I en pressemelding fra Instaco opplyses det at Vito har fått i oppdrag å levere installasjoner av sprinklere, sanitær, oppvarming, kjøling og ventilasjon med et felles energisenter for de to bygningene som skal håndtere energi fra 20 energibrønner for bergoppvarming.

– Dette er en bygning som har gitt et stort ekko i idretts-Norge og er et prestisjetungt prosjekt for oss. Vi er stolte over å være med på å bygge dette store sykkelanlegget i Asker, sier André Skjelsbæk, daglig leder i Vito i pressemeldingen.

Byggingen av sykkelvelodromen, som er en utvidelse av et nåværende idrettsanlegg, er en stor joint venture fra Norges sykkelforbund, Nordre Eiendom og Asker kommune. Sykkelvelodromen med internasjonal konkurransestandard vil ha et 200 meter langt spor med et multisportområde i midten. Anlegget skal fungere som det norske sykkellandslagets trenings- og konkurransesenter.

Ambisjonen er at dette prosjektet skal klassifiseres som et «Holdbart Instalcoprosjekt». Byggingen starter høsten 2020 og vil være ferdig sommeren 2022.