Inspirerende leder til bærekraftige tekniske installasjoner

Sweco former fremtidens byer og samfunn. Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 16.000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden.

Firma Sweco Norge
FylkeVestfold og Telemark
StedPorsgrunn
Søknadsfrist31.05.2020

Inspirerende leder til miljø som bygger bærekraftige tekniske installasjoner for profesjonelle kunder

I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber dere på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge. Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne trenger; rent vann, varme boliger, effektiv transport og moderne sykehus. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene våre. Derfor er den typiske Sweco-medarbeideren både imøtekommende, faglig dyktig og engasjert i kundenes prosjekter.

Hos oss gjør du en forskjell. Ved Swecos kontor i Porsgrunn har du mulighet til å lede et sterkt teknisk miljø som utvikler energiløsninger (tidlig fase), prosjekterer og gjør beregninger av VVS, elektro- og høyspentanlegg. Vi er en god miks av 12 unge og erfarne fagfolk som høster anerkjennelse for gode og nyskapende energiløsninger (design). Vi samarbeider hyppig med andre teknologimiljøer i Sweco som utfyller- og forsterker våre fagområder.

Sweco dekker samtlige fagområder innenfor rådgivning og prosjektering av nybygg, anlegg/infrastruktur og rehabiliteringsprosjekter. Våre kunder er primært innen helse, industri, undervisning og entreprenører. Det typiske prosjekt er undervisningsbygg, nærings- og industribygg, samferdsel, nettutbygging og eiendomsutvikling. Det legges mer og mer vekt på bruk av tilgjengelig teknologi for å få optimal miks av fornybare energikilder- og bærere til å redusere kostnader og CO2 fotavtrykk i bygg- og infrastruktur.

Hos oss vil du utvikle deg. Du vil møte et meget godt arbeidsmiljø preget av stolthet, trivsel, lojalitet, nysgjerrighet og lite fravær. Lederrollen vil gi deg mye ansvar, men også stor frihet til å styre og utvikle dine medarbeidere videre i riktig retning, slik at de kan bruke og utvikle sine ferdigheter i kundeprosjekter. Er du en energisk, empatisk og motiverende leder som ser muligheter og er i stand til å utnytte dem, har du et godt grunnlag for å lykkes. Din kjennskap til leverandørindustrien blir nyttig når du sammen med dine kolleger skal formidle og dokumentere gode løsningsalternativer for kunden, og på en positiv måte utfordre til bærekraftige valg.

Dine viktigste arbeidsoppgaver omfatter

 • Lede fagmiljøet og legge til rette for at dine kolleger utvikler seg og løser oppgavene på beste vis.
 • Overvåke og utvikle forretningsområder og markeder
 • Bidra til innovasjon og utvikle strategi for gruppen
 • Forvalte og utvikle gruppens omdømme regionalt og nasjonalt
 • Legge til rette for utvikling og vekst gjennom ansettelser og partnere

Dette kan du

 • Du er fortrinnsvis sivilingeniør med bakgrunn fra elkraft, ind.øk eller VVS.
 • Du er komfortabel med å diskutere «smarte energieffektive løsninger» med byggherrer, industrikunder eller offentlig forvaltning.
 • Du klarer å omskape «muligheter» til beslutningsunderlag (tilbud) som kunden vil ha
 • Du kan delegere. Og har tillitt til at flere i gruppen kan mer enn deg på mange områder
 • Du kan gi retning for fagmiljøet og er opptatt av å skape gode resultater
 • Du har jobbet med entreprenører og leverandører, og har et nettverk i bransjen
 • Du er kontaktskapende og er god til å håndtere kunder
 • Du formulerer deg godt skriftlig og muntlig
 • Du har egen motor og liker å drive en «egen butikk»

Søknader vurderes fortløpende.

Kontaktpersoner:

Tore Øverås

Regionleder Telemark

+47 905 46 431

tore.overas@sweco.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: