Ingen skadd i stort steinras i Kvinesdal

Store masser med stein raste søndag morgen ned en fjellside i Kvinesdal i Vest-Agder. Det er ikke meldt om skadde eller materielle skader som følge av raset.

Raset har gått i området mellom boligfeltet Husefjell og ned mot Åseveien, og det har ført med seg flere hundre tonn med stein, skriver Avisen Agder.

Har satt krisestab

Kvinesdal kommune har satt krisestab etter raset, og området skal nå vurderes av en geolog.

– Jeg tviler på at det blir evakueringer, men jeg vil ikke si at det ikke blir det heller, sier enhetsleder for teknisk drift Geir Netland i Kvinesdal kommune til NRK.

NVE sier at det ikke er fare for nye store ras.

Ifølge kanalen er det likevel sju familier som får tilbud om å overnatte et annet sted.

– Trodde nesten det var jordskjelv

Beboerne Sven Arne Solberg og Kari Rennestraum bor 30 meter fra der en av de store steinene stoppet. Ifølge NRK var denne steinblokka på rundt 20 tonn.

Paret forteller at de våknet klokka 5.50 av et enormt brak.

– Vi trodde nesten det var et jordskjelv, sier Solberg.

Der hvor det tidligere var tett skog, har nå store steinblokker lagt det meste flatt. Også fra Husefjell kunne steinraset kunne høres godt.

– Tidligere kunne vi ikke se ura på grunn av trærne, men det gjør vi nå, sier Solberg, som har varslet kommunen om raset.

Agder politidistrikt opplyser at ingen kom til skade da raset gikk og at det heller ikke førte til noen materielle skader.