Partner og daglig leder Olav Aarrestad (fra venstre), partner Hege Gry Solheim, partner Stian Ilebrekke, partner, økonomi- og HR-ansvarlig May Kristin Engdahl og partner Ole Martin Semb. Foto: Canterra

Tidligere Atkins-ansatte starter uavhengig rådgiver for byggherresiden

Fem tidligere ansatte fra det store internasjonale ingeniørselskapet Atkins starter opp prosjektleder- og rådgiverfirmaet Canterra.

Det nye rådgiverselskapet Canterra startet formelt opp i dag, 1. april.

Bak nyetableringen står fem gründere fra det tidligere rådgiverselskapet Terramar, som ble kjøpt opp av britiske Atkins i 2015.

Partner og daglig leder Olav Aarrestad har med seg kollegene May Kristin Engdahl, Stian Ilebrekke, Hege Gry Solheim og Ole Martin Semb på satsingen.

– Vi er fem gode kolleger som har jobbet sammen i over 20 år, og som kan dette godt. Vi var alle i den indre kjernen i Terramar da selskapet ble kjøpt av Atkins. Det er jo vel og bra å være en del av et større selskap, men etter hvert som nesten alle de gamle konkurrentene våre har blitt kjøpt opp av store selskaper som primært jobber mot leverandørsiden, opplevde vi et fravær av uavhengige prosjekteksperter og rådgivere på byggherresiden, sier Aarrestad.

Egen herre

Nyoppstartede Canterra er ment å være med på å fylle denne markedsnisjen, og de opplyser om at de kun vil ta på seg oppdrag for byggherrene for å unngå mulige interessekonflikter.

– Det skal ikke være noen tvil om lojaliteten vår, understreker Aarrestad.

Den uttalte ambisjonen er å etablere selskapet som et velrenommert og uavhengig prosjektfaglig ekspertmiljø innenfor helse, samferdsel, bygg, energi og offentlig forvaltning.

– Store selskaper har mye positivt ved seg, men det kan bli litt rigid. Vi liker å jobbe med prosjekter som vi opplever har positiv betydning for samfunnet. Vi vil basere oss på et nettverksbasert strategisk samarbeid mellom likeverdige og komplementære ekspertmiljøer. Selv om vi isolert sett er et lite selskap, kan vi gjennomføre store prosjekter med en fleksibel organisasjon, sier Aarrestad.

Klare planer

I løpet av 2021 planlegger gründerne å vokse med to til tre medarbeidere, og de sikter mot en omsetning på rundt ti millioner for selskapets første trekvarts år i drift. Det viktigste er sorte tall på bunnlinjen.

– Deretter satser vi på å vokse med markedsbehovet, til rundt 20 stykker i løpet av de første par årene, forteller Aarrestad.