Isachsen benytter helelektriske tippbiler til massetransport i Oslo

Isachsen Anlegg har inngått samarbeid med Tom Wilhelmsen AS om utslippsfri massetransport på flere av sine anleggsprosjekter i Oslo.

- Transporten skal utføres med helelektriske tippbiler, og massene fraktes til gjenvinning hos Tom Wilhelmsens massegjenvinningssenter på Alnabru, heter det i en pressemelding. Avdelingsleder i Isachsen Anlegg avdeling Oslo, Espen Snipen, sier dette er et ledd i selskapets miljøsatsing med å bidra til redusert utslippog mindre støy både på sine anleggsplasser og i bynære strøk.

- Tom Wilhelmsen AS var første ute i Norge med å ta i brukhelelektriske tippbiler, og for oss var dette en viktig grunn til å inngå samarbeidet. I tillegg har de nærliggende mottak for gjenvinning av masser i Oslo-regionen. De investerer i bærekraft og sirkulære løsninger, og det er et viktig fokusområde forIsachsen, uttaler Snipen i meldingen.

Tom Wilhelmsen AS har tre helelektriske tippbiler i drift, samtidig som Isachsen Anlegg selv har gått til innkjøp av to helelektriske lastebiler. Det er en delav samarbeidsavtalen mellom partene at disse lastebilene også skal benyttes av Tom Wilhelmsen AS. Selskapets daglige leder, Tom Wilhelmsen er godt fornøyd med avtalen.

- Samarbeidet med Isachsen er en bekreftelse på at det er fornuftigå satse på miljøvennlige løsninger. En ting er at selve transporten foregår utslippsfritt og med vesentlig støyreduksjon. Men jeg vil også trekke frem viktigheten av å gjenvinne gravemasser; det vil være avgjørende fremoverfor å oppnå reell bærekraft, sier Wilhelmsen i meldingen.

Tom Wilhelmsen AS har ytterligere tre helelektriskelastebiler i bestilling, og vil i løpet av året doble sin kapasitet på utslippsfri massetransport i hovedstadsregionen.