Foto: Implenia
Foto: Implenia

Implenia snudde minus til pluss

Implenia omsatte for mindre i 2021, men snudde underskudd til overskudd.

Implenia Norge kan vise til et driftsresultat på 74 millioner kroner, og en driftsmargin på fire prosent i 2021. Samme tall i 2020 viste et underskudd på 187,2 millioner kroner. Årsrapporten viser at omsetningen har gått ned med to prosent, og landet på 1,8 milliarder kroner.

Fokus på resultat fremfor omsetning er ifølge selskapet helt i tråd med strategien. I en pressemelding skriver de at firmaet har vært i en omstillingsfase etter at det tok et strategisk valg om å spisse seg innen kompleks infrastruktur, og å fokusere på å velge lønnsomme prosjekter – selv om det kan bety lavere omsetning.

- Vi har skjerpet de interne rutinene våre, og er mer samkjørte. Vi benytter Value Assurance for å sikre at vi velger lønnsomme prosjekter, og er blitt bedre på å kalkulere jobbene. Dessuten har vi fått standardisert økonomisk kostkontroll i hele Implenia Group, sier finansdirektør Truls Evensen i Implenia Norge i meldingen.

Han forklarer at bedre planlegging på prosjektene ved hjelp av digitale verktøy som BIM og Lean også har vært viktige bidrag til mer effektivt samarbeid og positive resultater.

Også daglig leder i Implenia Norge, Audun Aaland, er fornøyd med utviklingen til selskapet:

- Det at vi nå går med et bra overskudd er takket være vårt strategiske valg om å fokusere på store og komplekse prosjekter. Det viser at vi har tatt kloke valg som gir umiddelbar virkning og gode resultater, og at vi er på rett vei. Vi skylder også en stor takk til alle engasjerte og omstillingsdyktige ansatte som har bidratt til at denne snuoperasjonen er blitt vellykket, sier han i samme melding.'