Dokumentasjon var hovedtemaet da Implenia nylig samlet lærlinger og faddere ved hovedkontroret i Oslo.  Foto: Implenia.

Implenia samlet lærlinger og faddere

I begynnelsen av september inviterte Implenia Norge alle sine lærlinger og faddere til samling på hovedkontoret i Oslo.

Implenia Norge har stort fokus på oppfølging av sine lærlinger og faddere, og hovedtema for denne samlingen var dokumentasjon. Faglig dokumentasjon blir bare viktigere og viktigere i bransjen. Dette gjelder også for lærlingene. De må kunne vise til god dokumentasjon både underveis i læretiden, men også når de gjennomfører selve fagprøven. Implenia hadde derfor også invitert opplæringskontorene Byggopp og OKAB til å fortelle hvordan lærlinger og faddere kan bruke elektroniske loggbøker til å dokumentere enda bedre, skriver Implenia i en pressemelding.

Opplæringskontorene fortalte hvordan god dokumentasjon kan bli et godt arbeidsverktøy for lærlingene inn mot selve fagprøven. Det ble også fokusert på hvordan bruk av bilder kan være god dokumentasjon på oppgaveløsning. Både faddere og lærlinger fikk et godt innblikk inn i systemene som de skal bruke og hvordan de enda bedre kan knytte læreplan og det daglige arbeidet sammen.

Det ble også tid til å lære mer om Implenia, selskapets historie, verdier og visjon, samt hvor viktig dyktige fagfolk i hele Implenia er, for å nå våre målsetninger, skriver selskapet i melding.

– Vi snakket mye om hva vi skal forvente av hverandre som lærlinger og faddere i arbeidshverdagen, men også om hva som skal til for å vinne de gjeve prisene som henholdsvis Årets fadder og Årets lærling. Her var fadderne og lærlingene aktivt med i gruppearbeid og bidro selv til å sette fokus på hva de synes er viktig at vi strekkes oss etter, forteller lærlingekoordinator i Implenia Norge, Gjertrud Lian

Vinnerne av prisene for Årets fadder, Sigurdur Haukur Einarsson og Årets lærling, Stian Halvorsen Aker ble også presentert, og alle fikk høre hva som var vektlagt fra prosjekt når disse ble nominert, og hva juryen mente gjorde at de to skilte seg ut.

Det ble også tid til et minikurs i teknisk tegning for lærlinger og erfaringsutveksling for fadderne, melder Implenia.