Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Icon Capital blir aksjonær i Agder Gruppen

Investeringsselskapet Icon Capital kjøper omkring 20 prosent av aksjene i Agder Gruppen gjennom en rettet emisjon.

Gründerne Else Berit og Svein Arne Uppstad vil fortsatt ha den største eierposten i konsernet.

– Icon Capital har ambisjon om å øke sin eierandel ved å tilføre ytterligere vekstkapital i løpet av eierperioden. Agder Gruppen-konsernet er totalleverandør innen salg, utleie og utvikling av maskiner og utstyr til anleggsbransjen, og har i dag ti avdelinger i Norge og Sverige. Omsetningen passerte 1 milliard kroner i 2021, skriver selskapet i en pressemelding.

– Investeringen bidrar til å akselerere Agder Gruppens allerede svært positive reise ved å tilføre ytterligere midler til investeringer i utstyr, utvikling og muligheter. Dette betyr at vi kan fortsette å vokse og utvikles mot vår visjon om å bli Nordens ledende totalleverandør i anleggsbransjen. Investeringen er derfor en gledelig nyhet, spesielt for våre 220 medarbeidere, sier daglig leder Svein Arne Uppstad i meldingen.

Han mener det er en stor tillitserklæring at et investeringsselskap som Icon Capital har valgt å gå inn med en så stor satsing i Agder Gruppen.

– Å få inn en aktør med finansielle muskler og kompetanse gjør at vi sammen kan utvikle oss i den retning vi ønsker, uten at det skal gå på bekostning av kremmerånden som hele tiden har ligget som en grunnmur i selskapet, sier Uppstad.

– Vi er svært imponert over det Agder Gruppen har fått til siden oppstart. I et marked i sterk vekst, har selskapet levert høykvalitets produkter og tjenester til noen av Nordens mest velrenommerte kunder. Med sin innovasjonskultur, kremmerånd og serviceinnstilling er selskapet unikt posisjonert til å videreutvikle sin ledende posisjon i en bransje i sterk endring. Vi er svært stolte over nå å få være med å bidra til å realisere selskapets visjon om å bli Nordens ledende totalleverandør innen anleggsbransjen, sier Ole Martin Lauritsen, administrerende direktør i Icon Capital i meldingen.