Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hydro skal spare 600 millioner i året – kutter opptil 735 årsverk

Hydro varsler en betydelig restrukturering som innebærer kutt i personalkostander på 60 millioner euro årlig – nesten 600 millioner kroner.

Kuttplanen vil føre til en reduksjon av opptil 735 årsverk, opplyser konsernet i en pressemelding tirsdag ettermiddag

Kuttene skal tas i segmentet valsede produkter, som i lengre tid har levert skuffende resultater. Målet er å styrke lønnsomheten betraktelig, ifølge Hydro.

– Vi tar nå betydelige grep for å styrke vår lønnsomhet, sier Einar Glomnes, konserndirektør for valsede produkter.

Restruktureringen inkluderer en planlagt nedleggelse av deler av folieproduksjonen ved Grevenbroich i Tyskland, i tillegg til forbedringstiltak «på tvers av organisasjonen».

Også i Norge

Hydro kunngjorde for ett år siden nedleggelsen av en annen folielinje innen utgangen av 2019. De to nedleggelsene representerer samlet cirka 30 prosent av den totale folieproduksjonen innen valsede produkter.

Hydro har virksomhet innenfor valsede produkter også i Norge: I Holmestrand og på Karmøy. Her kan også ansatte bli berørt, opplyser pressekontakt Bjørn Skaar til E24.

– Vår kostnadsposisjon i deler av folievirksomheten er for høy, hovedsakelig som følge av arbeidsintensive og manuelle produksjonsprosesser. Vi møter også sterk konkurranse i denne delen av markedet. Som en konsekvens av dette planlegger vi å stenge ned vår hovedlinje for folie, sier Glomnes.

160 millioner euro

Den samlede kostnaden for den planlagte restruktureringen er anslått til 160 millioner euro, eller nær 1,6 milliarder kroner.

Av dette vil 100 til 120 millioner euro bli tatt som avsetning i årets tredje kvartal. Deler av nedbemanningen vil kreve begrensede investeringer, opplyser Hydro.

Valsede produkter vil styrke satsingen på vekstmarkeder som boks- og bilindustrien. Hydro har nylig gjort betydelige investeringer i den nye billinjen ved Grevenbroich, i tillegg til et nytt resirkuleringsanlegg for brukte drikkebokser i Neuss.