Den nye liften Hybeko RS 85XC.

Hybeko

Hybeko produserer ny lift i Norge

Hybeko AS har utviklet den nye liften Hybeko RS 85XC sammen med selskapene Terox AS og Gjerden Fjellsikring.

Maskinene produseres i Norge på hovedkontoret til Hybeko AS i Skien.

Ifølge en pressemelding er alle nødvendige godkjenninger og tillatelser bekreftet av Genie som liftprodusent og Norske sertifiseringsorgan.

Liften er en ombygd Genie S-85XC, og utviklingsprosessen har vart i nær to år. Mange brukere har fått testet den nye maskinen underveis og gitt tilbakemeldinger.

Liftene har en arbeidshøyde på 28 meter og er utstyrt med avtagbar luftmatet borrigg fra Terox AS, montert på kurv.

Maskinen har aluminiumskurv hvor alle kurvdeler er utskiftbare. Operatører kan ha med seg ekstra bor og enkelt jobbe mot begge sider.

Under boreoperasjonen er også vibrasjoner så godt som eliminert.

Høyde Teknikk AS er blant selskapene som har gått til anskaffelse av de nye maskinene. De har kjøpt tre lifter som er klare for utleie. 

Prosjektansvarlig Pål Tveitan i Hybeko sier at liftene også er utstyrt med integrert luft- og vannslange samt hengerfeste for trekk av kompressor og strømaggregat. I tillegg har liften godkjent løftekrok med løfteåk for sikkerhetsnett, samt tak for kurv.

Høyde Teknikk AS er blant selskapene som nå har gått til anskaffelse av de nye liftene. De har kjøpt tre lifter for utleie til anleggsbransjen. Daglig leder Espen Bardoff er positiv til det nye produktet, og forteller at alle liftene vil være tilgjengelig for bruk i løpet av sommeren.