I november samlet Hus1 Norge sine samarbeidspartnere til forhandlersamling på Gardermoen. På bilde foran fra venstre er de nye eierne: Morten Nilsgård, Ian Nordal, Truls Haakonsen, Torkil Bustad. (Tom Haakonsen var ikke tilstede da bildet ble tatt).

Hus1 Norge justerer kursen fra EAT til større boligprosjekter

Hus1 Norge har fått nye eiere og boligprodusenten vil prioritere større boligprosjekter fremfor EAT-markedet.

– Folk vil i større grad heller bo i lettstelte leiligheter i større boligkomplekser. I tillegg til dette så ser vi at krav om utnyttelse av tomter rundt i landet blir strengere og da blir EAT mindre aktuelt enn tidligere. Nå skal vi i samarbeid med dyktige lokale utbygger og eiendomsinvestorer i hele Norge satse på å bygge solide flermannsboliger, sier en av de nye eierne i Hus1 Norge AS, Tom Haakonsen, i en pressemelding.

Vil bygge opp forhandlernett

Hus1 Norge ønsker å øke gjennomslagskraften i markedet ved å bygge opp et forhandlernett av lokale utbyggere og eiendomsinvestorer.

Disse skal ifølge selskapet få tett oppfølgning og profesjonell bistand fra Hus1 Norge på Hamar.

- Vi kan tilby våre samarbeidspartnere tett oppfølging på alle plan i en byggeprosess. Det er ofte store innvesteringer i å sette i gang større byggeprosjekt. Så vi trenger et solid nettverk av leverandører i alle faser av prosjektet. Vi er sikre på at vi har dette og vi vil nå bruke mye av tiden fremover på å utvikle nye produkter og modeller som passer enda bedre inn i vår nye satsing, sier administrerende direktør Morten Nilsgård.

Nye eiere

Hus1 Norge, som er bygd opp av blant annet Ove Kr. Hafås, ble i september 2018 solgt til nye eiere på Hamar.

Hovedaksjonærer er Tom og Truls Haakonsen, og sammen med Morten Nilsgård, Torkil Brustad og Ian Nordal danner de den nye eierstrukturen, alle med lengre erfaring fra boligmarkedet.

Hus1 Norge vil fortsatt levere ferdighus og hytter fra katalog som sekundærprodukt.