Julie Forseth har som første kvinne vunnet trøndersk mesterskap for rørleggerlærlinger. Foto: GK
Julie Forseth har som første kvinne vunnet trøndersk mesterskap for rørleggerlærlinger. Foto: GK

Hun vant trøndersk mesterskap for rørleggerlærlinger

Julie Forseth, rørleggerlærling i GK, har som første kvinne vunnet trøndersk mesterskap for rørleggerlærlinger, og skal representere Midt-Norge i NM for rørleggerlærlinger.

– Dette er historisk. Ikke bare er det første gang en kvinne som vinner, men det var to kvinner som konkurrerte om å kvalifisere seg til NM, sier fagleder på rør i GK, Hans-Petter Faaness, i en pressemelding.

Mesterskapet ble arrangert av Rørentreprenørenes opplæringskontor i Trøndelag på Charlottenlund videregående torsdag 9. mars. Forseth konkurrerte mot Helene Lund Olsen som er lærling i rørbedriften K. Lund i Trondheim.

– Julie viste med sin løsning på oppgaven at hun har sansen for å finne gode føringsbaner for et røropplegg på bad. Oppgaven ble utført med presisjon og fine rørføringer, sier Stian Finserås i prøvenemnda for rørleggerfaget i fylkeskommunen, i meldingen.

Julie Forseth (t.v.) konkurrerte mot Helene Lund Olsen, som er lærling i rørbedriften K. Lund i Trondheim. Foto: GK
Julie Forseth (t.v.) konkurrerte mot Helene Lund Olsen, som er lærling i rørbedriften K. Lund i Trondheim. Foto: GK

Han var en del av juryen under mesterskapet og forteller at det kun var små marginer som skilte de to dyktige lærlingene.

Under mesterskapet fikk deltagerne i oppgave å montere en servant med vanninntak, avløp og vanntilkobling med kobberrør. De fikk fem og en halvtime på selve monteringen, samt tre timer i forkant på å lage en fremdriftsplan og planlegge oppgaven.

– Det var skikkelig nervepirrende å skulle montere mens folk så på, særlig på slutten var jeg stressa. Jeg kjenner godt Helene og vet hvor dyktig hun er, så jeg hadde ikke forventet å vinne sier, Forseth i meldingen.

19-åringen fra Trondheim ser nå frem til NM som skal arrangeres under Bygg Reis Deg i Lillestrøm i oktober.

Under NM skal hun konkurrere mot fire andre lærlinger fra de andre regionene i landet om å bli Norges beste rørleggerlærling.