Teknologisjef Stefan Skjæret og ny FOU- og miljøleder Silje Gystad Ytterdal i Betong Øst. Foto: Betong Øst

Hun tar over som FOU- og miljøleder i Betong Øst

Silje Gystad Ytterdal er ansatt som leder for miljø, forskning og utvikling for Betong Øst fra 1. mars.

Det skriver Betong Øst i en pressemelding fredag.

– Jeg gleder meg veldig til å arbeide med FOU- og miljø i Betong Øst fremover. Sammen med mine dyktige kollegaer er jeg overbevist om at dette blir en spennende reise, sier Ytterdal i pressemeldingen.

Silje Gystad Ytterdal ble ansatt hos Betong Øst 1. februar 2020 i stillingen som markedsteknolog med kontorplass ved Betong Østs fabrikk på Lørenskog. Her har hun jobbet med markedsrettet teknologiarbeid, og blant annet deltatt i innkjøringsfasen av den nye fabrikken i utviklingen av betongsammensetninger med knuste fjellmasser.

– Jeg fikk gleden av å delta aktivt i utviklingen av betongsammensetninger med knuste masser ved avdeling Lørenskog. Dette har vært svært lærerikt og utfordrende, og samtidig gitt mange gode erfaringer. Disse erfaringene tar jeg med meg inn i min nye rolle og Betong Øst sin videre satsning på fremtidens betonger, sier Ytterdal.

Ytterdal er utdannet sivilingeniør ved NTNU med mastergrad innen betongteknologi. Hun har tidligere jobbet for Multiconsult, hvor hun blant annet var utleid til BaneNOR på prosjekt Follobanen for å bistå byggherren på rådgiversiden. Hun har flere verv i bransjen, hvor et av dem er som styremedlem i Yngres Betongnettverk (YBN), skriver Betong Øst i pressemeldingen.

– Vi så raskt hva som bor i Silje Gystad Ytterdal ved hennes inntreden hos oss. Stor faglig kompetanse og kapasitet, og ekstrem vilje til å kaste seg over nye utfordringer, viste tidlig at ressursen måtte unyttes bedre i bedriften. Vi har vært gode på utvikling i lang tid, men i takt med stadig ekspansjon av Betong Øst blir arbeidsoppgavene flere. Vi var nødt til å omorganisere for å løse de daglige utfordringer samtidig som vi forsterker vårt miljø- og utviklingsarbeid. Forskning blir gjennom videre deltakelse i større bransjeprosjekter og i de forum vi mener det er riktig å delta i. Det er her Silje Gystad Ytterdal vil forsterke vår rolle, samtidig som vi får en ekstra kapasitet til å bistå våre kunder og samarbeidspartnere i tyngre teknologispørsmål. Hun er rett og slett en perfekt tilvekst for oss, kommenterer teknologisjef Stefan Skjæret i pressemeldingen.