Hotel Riviera

Foto: LPO arkitekterFoto: LPO arkitekterFoto: LPO arkitekterFoto: LPO arkitekterFoto: LPO arkitekterFoto: LPO arkitekter
KPPlogo

KPPlogo

ØMFlogo

ØMFlogo

LPOarkitekter

LPOarkitekter

HeibergTveter

HeibergTveter

Betongogtre

Betongogtre

Hfasader

Hfasader

BrødreneØdegård

BrødreneØdegård

HeidelbergMaterials

HeidelbergMaterials

Parkettgruppen

Parkettgruppen

Jotnelogo

Jotnelogo

Nordvestvinduet

Nordvestvinduet

Seierstad

Seierstad

Gulvogsparkel

Gulvogsparkel

Herregårdsmur

Herregårdsmur

Ø.M. Fjeld har satt opp Hotel Riviera ved munningen av Mosseelva i Moss.

Fakta

Sted: Moss

Prosjekttype: Hotell med bystrand

Byggherre: Höegh Eiendom

Byggeledelse: KPP Byggadministrasjon

Totalentreprise: Ø.M. Fjeld

Kontraktsum eks. mva.: 260 millioner kroner

BTA: Cirka 10.000 kvadratmeter

Arkitekt: LPO Arkitekter

Landskapsarkitekt: COWI

Interiørarkitekt: Anemone

Rådgivere: RIA, RIBr, RIBfy, RIEn, RIVA, RIV rør: WSP Norge l RIE: Heiberg & Tveter l RIB: Sweco l RIM: Golder Associates l RIG: Digital Geologi lRIG Miljø/gass: COWI l RIV vent: Multiconsult l ITB: Itech

Underentreprenører og leverandører: Mur, flis, naturstein: Herregårdsmur l Glass/alu: H-Fasader l Branntetting, dører: Firesafe l Blikkenslager: Elementmontasje, Fredrikstad Blikkenslagerverksted l Vannbehandlingssystemer: BWT Birger Christensen l Trapper, rekkverk, balkonger: Jotne Ankers l Plasstøpte betongarbeider: Betong & Tre l Rørlegger: Bravida l Ventilasjon: Vestfold Klima og Ventilasjon l Byggautomasjon: Nordomatic l Belysning: Fagerhult l Spunting og peling: Seierstad l Bassengleverandør: Pice l Prefab: Heidelberg Materials l Malerarbeider: EP Bygg og Mal l Lås og beslag: Certego l Fast innredning: Drømmekjøkkenet l Stikking og oppmåling: Big l Himlinger: System 1 l Klima- og prosesskjøling: Viking Kulde l Trykktesting: Wallentin l Tømrerarbeider: Avans Entreprenør l Snekkerarbeider: Din Trapp l Grunnarbeider: Br. Ødegård l Solskjerming: Vental l Heis: Starlift l Gulvsparkling, epoxy, tepper: Gulv & Sparkel l Storkjøkken: Myhrvold l Vinduer: Nordvestvinduet lFoldevegger: Trysil Byggprodukter l Parkett: Parkettgruppen l Stålkonstruksjoner: Nordic Steel l Taktekking: Tecta Tak l Byggrenhold: Renmil Service

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Våren 2021 begynte Ø.M. Fjeld med byggingen av hotellet, som drives av Norwegian Hospitality Group (NHG). Resultatet har blitt et spesielt hotell med de gode kvaliteter både når det gjelder materialvalg og et mangfold av tilbud til gjestene.

– Hotellet er fundamentert med friksjonspeler som er rammet til fast morene. Det har vært til dels utfordrende grunnforhold og pelearbeid på grunn av et oppfylt, gammelt trelastlager på tomta. Her lå det flis og tømmerrester i bakken, sier prosjektsjef Tommy Hansen i ØMF Østfold (tidligere Asker Entreprenør Østfold) til Byggeindustrien. ØMF Østfold er et av de åtte regionselskapene i Ø.M. Fjeld-konsernet.

Flott spa-anlegg

Under det 14 etasjer høye hotellet, som har 172 rom, er det en felles garasjekjeller med et boligprosjekt i samme område. Fasadene er i hovedsak fasadepuss-systemer, med innslag av cembritplater og cortenstål. Et flott spa-anlegg pryder toppetasjen med blant annet svømmebasseng, badstuer, velværeavdeling og treningsrom.

– Hotellet har en konferanseavdeling med to store konferansesaler, flere møterom og en social club med flotte fasiliteter. I underetasjen er det et innbydende toalettanlegg foruten tekniske rom, sier Hansen.

Gjennomgående høye kvaliteter

Hotellet har fjernvarme med fjernkjøling. Spa-avdelingen har varmepumpeløsning, og hotellet utnytter gråvanngjenvinning fra hotellrommene til oppvarming.

– Det er valgt veldig høye kvaliteter i materialene gjennomgående i hele hotellet, som eksempelvis fliser og interiør. Videre er det ganske kompliserte tekniske anlegg med automatisk styring. Hotellet er bygget med passivhus standard. Det er et komplekst bygg, og det har vært et utfordrende prosjekt å gjennomføre med en hektisk byggetid. Situasjonen i Ukraina har gjort det vanskelig med levering av enkelte produkter, og det var dessuten enkelte utfordringer grunnet pandemien, sier prosjektsjefen.

Skryt til alle involverte

Bygget er prefabrikkert med unntak av plasstøpte betongkonstruksjoner i kjeller.

– Det har vært en til dels trang byggeplass, spesielt i avslutningsfasen på grunn av ferdigstillelse av naboprosjektet Rabben, som er sentrumsstranden og byparken. Men vi har kommet godt i mål, og jeg må fremheve et godt samarbeid med utførende entreprenører for Rabben-prosjektet. Videre har samarbeidet med kommunen vært godt, og likeså har det vært et hyggelig og konstruktivt samarbeid med byggherren gjennom hele prosjektet, sier Tommy Hansen.

Fornøyd byggherre

Prosjektdirektør i Höegh Eiendom, Atle Sundby, skriver i en epost til Byggeindustrien at Verket i Moss de siste årene har vært selskapets største byutviklingsprosjekt.

– Fra begynnelsen av har vi hatt en ambisjon om å bygge et hotell som ikke bare er et konferansehotell. Utviklingen har derfor vært i et tett samarbeid med hotelldriver NHG, og ØMF som entreprenør. Vi har lært at det er viktig med definerte mål og funksjoner, men at vi samtidig ikke har svar på alt. Det krever at alle involverte må samarbeide for å nå målene, og det har vi klart. Alt er godt gjennomarbeidet, og resultatet er mer imponerende enn vi hadde forestilt oss, skriver Sundby, og fortsetter:

– I henhold til vår bærekraftstrategi er det også blitt implementert energieffektive løsninger med blant annet energiklasse A. Vi har også tatt i bruk innovative og bærekraftige byggematerialer, og hotellet er designet med hensyn til å bevare økosystemet rundt hotellet, avslutter Sundby.


Flere prosjekter