<p></p><p>Her monteres solcelleanlegget som skal produsere strøm til en av festivalscenene på Øyafestivalen i Oslo. Foto: Hjellnes Consult</p>Seksti kvadratmeter med solcellepaneler monteres for produsere scenetrøm til Øyafestivalen. Foto: Hjellnes ConsultFoto: Hjellnes Consult

Hjellnes Consult leverer solstrøm til Øyafestivalen

Når Øyafestivalen åpner dørene 8. august vil en av scenene drives av solenenergi.

Roar Smelhus, Hjellnes Consult.

Hjellnes Consult er i disse dager i ferd med å montere et solcelleanlegg som skal dekke så mye som mulig av energiforbruket til en av festivalscenene i Tøyenparken, skriver lokalavisen Vårt Oslo.

– Norge har ikke så lite solinnstråling som folk tror, vi er faktisk helt på linje med mange steder i Tyskland, sier markedsdirektør og Hjellnes Consult-ansvarlig for Øya-samarbeidet, Roar Smelhus, til nettstedet.

Rådgiverselskapet har samarbeidet med Øyafestivalen i en årrekke. Under årets festival, som går av stabelen 8-12 august, legger de vekt på innovative bærekraftprosjekter og ønsker ifølge avisen å vise frem to bærekraftige konsepter:

- fornybar energi i form av solceller

- sirkulær økonomi og gjenbruk av eksisterende bygningsmaterialer

– Våre beregninger viser at vi bør kunne klare å dekke minimum halve forbruket. Allerede i dag blir installasjonen montert og begynner å produsere energi, forteller Smelhus.

Foruten Hjellnes Consult er energiselskapet Otovo, STS Solar Technologies Scandinavia og VVS-foreningen med på prosjektet. De jobber alle med fornybar energi, og da spesielt solcelleteknologi.

Festivalområdet i Tøyenparken, hvor Øyafestivalen arrangeres 8-12. august. Foto: Hjellnes Consult