SATSE. Hitachi utvider maskinsortimentet og tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger. Foto: Hitachi
SATSE. Hitachi utvider maskinsortimentet og tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger. Foto: Hitachi

Hitachi satser på 3D-teknologi i gravemaskiner


Hitachi Construction Machinery Europe utvider maskinsortimentet og tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger fra Leica Geosystems.

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) får nå Leica-teknologi fabrikkmontert i utvalgte gravemaskiner.

– Det skjer blant annet på bakgrunn av ønske om mer brukervennlighet og høyere effektivitet, forteller Ryo Kurihara, som er solution linkage manager i det nederlandske selskapet, i en pressemelding.

– HCME ser frem til å kunne tilby kundene denne nye muligheten, som ikke bare sparer tid, men også gjør gravemaskinene mer effektive og produktive på byggeplassen, legger Kurihara til.

Magnus Thibblin, som er ansvarlig for Leica Geosystems maskinstyringsavdeling, mener den nye avtalen er helt avgjørende.

– Samarbeidet er helt essensielt for å lykkes med entreprenørprosjekter. Vi vet hvor viktig det er med partnerskap og bransjesamarbeid for å kunne gi entreprenørene de nyeste teknologiene. Vi er glade for samarbeidet med Hitachi Construction Machinery Europa om å levere maskinstyringsløsninger av høy standard til Zaxis-7-gravemaskiner, som leveres direkte fra fabrikken, sier Thibblin i meldingen.

– Annonseringen av dette partnerskapet er i tråd med HCMEs strategi om å gå over til digitalisering og levere spesialløsninger til kundene våre. Når maskinførerne bruker en fabrikkmontert løsning fra Leica Geosystems, kan de begynne å jobbe umiddelbart etter at maskinen er levert, legger Ryo Kurihara til.