Brannen i dumperen ble slukket lørdag morgen. Foto: PolitietBrannen i dumperen ble slukket lørdag morgen. Foto: PolitietBrannen i dumperen ble slukket lørdag morgen. Foto: PolitietBrannen i dumperen ble slukket lørdag morgen. Foto: PolitietDumperen er helt utbrent. Foto: PolitietDumperen er helt utbrent. Foto: PolitietDumperen er helt utbrent. Foto: PolitietDumperen er helt utbrent. Foto: Politiet

Her slukkes kraftig brann i dumper

Det tok fyr i en dumper på en kraftverkutbygging i Sogndal denne helgen. Politiet har opprettet sak på brannen.

Det skriver Sogn Avis i en artikkel på sine nettsider mandag.

Lørdag morgen ble brannen meldt inn til lensmannskontoret i Høyanger, og brann og politi rykket ut til Nessane kraftverk, hvor dumperen stod parkert.

Politibetjent Frida Nessestrand Vefring ved lensmannskontoret sier til Byggeindustrien at de ikke mistenker noe kriminelt i forbindelse med brannen, men at de har opprettet sak, og ser på hvordan saken skal tas videre.

‒ Jeg har henvendt meg til krimteknikere i distriktet. Foreløpig er det ingen tydelig årsak til brannen, annet enn at den startet i front av maskinen. Vi tror det kan ha vært noe elektrisk, sier Vefring til Byggeindustrien.

Brannen medførte hverken skader på personer eller eiendom utover maskinen som brant ned.

Dumperen er eid av Bernhard Strand Entreprenørforretning, som har kontrakt med kraftutbygger Tinfos for å gjøre grunn- og betongarbeid på Nessane kraftverk.

Daglig leder Egil Strand forteller at det er snakk om en Moxy MT 25 fra midten på 2000-tallet.

‒ Maskinen var sertifisert, og det var ingen antydninger til at noe var galt da vi parkerte den for helgen på fredag. Han som kjører den, er en rutinert og våken maskinfører, og jeg har full tillit til at han ville ha merket noe hvis det var noe i veien med maskinen. Den fungerte optimalt da vi låste, sier Strand.

Den nedbrente dumperen er én av totalt tre dumpere på prosjektet, og Strand forteller at de nå begynner jobben med å få tak i en ny maskin for å holde fremdriften.