Implenia bygger nye Engeløya Bru i Nordland. Foto: ImpleniaImplenia bygger nye Engeløya Bru i Nordland. Foto: ImpleniaImplenia bygger nye Engeløya Bru i Nordland. Foto: Implenia

Her løfter Implenia betongkassene på plass på nye Engeløya Bru

Tidligere denne måneden løftet Implenia de prefabrikkerte betongkassene på pælene til nye Engeløya Bru på fylkesvei 835 i Nordland.

Det skriver Implenia i en pressemelding mandag.

Entreprenøren har gjort tunge løft på Engeløya Bru, der totalt ni prefabrikkerte betongkasser ble løftet på plass med kran i fundamentene til brua. De tyngste kassene veide 310 tonn, er 14 meter lange, elleve meter brede og tre meter høye. De ble i tur passet inn i ti individuelle pæler, heter det i pressemeldingen.

– Om vi hadde bommet på hullene der pælene skulle inn med mer enn fem centimeter, hadde vi måttet starte på nytt, så det er nesten som å være en urmaker, sier assisterende prosjektleder for Implenia Norge på Engeløya Bru, Michael Voigt, i meldingen.

Entreprenøren regnet med å bruke omtrent én dag å løfte og ferdiggjøre hver enkelt betongkasse. I arbeidet var 20 ansatte fra Implenia involvert, i tillegg til kranarbeidet som ble utført av Tronds Marine Service med kranbåt fra Tronds Lift 8.

– Arbeidet har gått veldig bra, og vi hadde god kontroll på hele fremdriften slik at vi faktisk fullførte flere dager tidligere enn planlagt. Vi har også vært veldig heldige med været med tanke på at det her i nord nesten er større sjanse for en liten vinterstorm enn det er å ha ti dager på rad med godt vær, sier Voigt.

Neste steg på brua er å fylle kassene med betong og lage søyler på dem, et arbeid som Implenia skriver vil vare frem til påske. Brua skal ferdigstilles i løpet av 2024, og overbyggingen av selve brua er forventet å starte like før sommeren 2023.