Dette bildet vant fotokonkurransen for 2022.

Dette bildet vant fotokonkurransen for 2022.

Her er vinneren av fotokonkurransen om norsk fjellsprengning 2022

Det var Daniel Bugge i Bugge Maskin og Transport AS som stakk av med seieren i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning 2022. Andreplass gikk til Lise Frammarsvik.

Vinnerne ble kunngjort på Fjellsprengningsdagen torsdag. Totalt var det ti nominerte i konkurransen i år, og alle ble vist frem under utdelingen.

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med 1. premien:
«Dette bildet gjorde inntrykk på juryen. Det viser det grandiose, de små detaljene og den enorme hallen på en god og uortodoks måte. De store maskinene blir nesten som lekemaskiner å regne, og viser med all tydelighet hvilke enorme dimensjoner det er i bildet og anlegget. Fotografen har faget en flott komposisjon og viser en bit av noe som er en del hverdagen for enkelte, men noe helt spesielt for andre.»

Daniel Bugge.
Daniel Bugge.

Vinnermotivet, som ble tatt i sommer, er hentet fra arbeider som pågår på et prosjekt Bugge Maskin og Transport har pågående med avslutning av en gruvevirksomhet som nå er avviklet. Her jobbes det med å sikre området der de rensker adkomstunnelene, deretter fjerner de alt av maskiner, installasjoner som kabler, rør konstruksjoner og så videre. Det gjennomføres også tetting av alle tunneler og åpninger ut mot dagen.

Byggeundustrien kan ikke oppgi nøyaktig hvor og hvilket prosjekt motivet er hentet fra.

Prisen ble tildelt Daniel Bugge (t.h.) av Kjersti Kvalheim Dunham og Arve Brekkhus.
Prisen ble tildelt Daniel Bugge (t.h.) av Kjersti Kvalheim Dunham og Arve Brekkhus.

Bugge Maskin og Transport AS ble etablert 2012 av Daniel Bugge, og har nå 17 ansatte med kompetanse innen gruve- og tunnelarbeid. Bedriften driver som tradisjonell maskinentreprenør i Eidsvåg i Romsdal, men har i tillegg spesialisert seg innen sikring av fjell og tunnel.

Foto: Lise Frammarsvik
Foto: Lise Frammarsvik

Andreplass i konkurransen gikk til Lise Frammarsvik fra Mo i Rana. Motivet er av Frammarsvik sin bror, Preben Larsen i Fjell-support AS og hans sønn.

Juryen skriver blant annet dette om bildet:
«Juryen ba i forkant av konkurransen om flere bilder med folk, og dette motivet sjarmerte juryen. Vi fikk en liten bildeserie med flere motiver, men juryen valgte dette motivet. Her ser det ut til at rekrutteringen er i orden.»

De hadde ikke mulighet til å delta på konferansen i Oslo torsdag.

I konkurransen fikk vinneren et gavekort til en verdi av 10.000 kroner, mens andreplass gir et gavekort til en verdi av 5.000 kroner.

Alle de nominerte bildene ble stilt ut på Fjellsprengningsdagen i Oslo.

Alle de nominerte bildene ble stilt ut på Fjellsprengningsdagen i Oslo.