Vinneren av prisen "Årets leilighetsprosjekt" ble Bonava med prosjektet Byhagen i Bergen.Bonava sikret seg prisen "Årets leilighetsprosjekt" med prosjektet Byhagen i Bergen.Norgeshus EH Bolig vant prisen "Årets småhusprosjekt" med prosjektet Trend 5 i Vestre Toten.Norgeshus stakk av med prisen "Årets småhusprosjekt".Saltdalshytta vant prisen "Årets hytteprosjekt" med hytta Nova 208 i Gildeskål kommune.Saltdalshytta vant prisen "Årets hytteprosjekt".Mikal Langseth og Per Jæger.Mikal Langseth takker for prisen.F.v. Kristoffer Gregersen (Selvaag Bolig), Olav H. Selvaag (Selvaag Bolig) og Per Jæger i Boligprodusentene.

Her er prisvinnerne fra Boligkonferansen

Tirsdag kveld det delt ut flere priser på Boligkonferansens festmiddag.

Ikke minst ble kåringen av de tre boligprisene Årets hytteprosjekt, Årets småhusprosjekt og Årets leilighetsprosjekt delt ut. Prisen for Årets Boligprosjekt deles i 2019 ut for tiende gang.

Dette er kriteriene for utdelingen av prisene:
- Prosjektene må fremstå for næringen som et forbildeprosjekter innenfor flest mulig av følgende kvaliteter.

- Standardisering
- Byggekostnader
- Energi og klima
-Særpreg og nyskaping
- Bokvalitet (byggeskikk/arkitektur, planløsning og brukbarhet, inneklima)
- bruk av BIM

Årets hytteprosjekt
Årets hytteprosjekt: Saltdalshytta med hytta Nova 208 i Gildeskål kommune.
Dette uttaler juryen: «Dette er en hytte oppført på en holme i Fleinvær i Gildeskål kommune i Nordland. Hyttemodellen Nova 208 inngår i Nova-serien til Saltdalshytta. Nova 208 har et moderne uttrykk og en særpreget pulttaksløsning med avrundede gesimsbeslag som går langs hele takets ytterkant. Nova 208 er bygget med elementer produsert i fabrikken til Saltdalshytta, og basert på det samme standardiserte byggesystemet som brukes i alle hytter fra Saltdalshytta.»

De to andre nominerte var: Saltdalshytta, med hytten Smart 516 i Kåfjord kommune og BoligPartner med hytten Kvarstad i Ringsaker kommune.

Årets småhusprosjekt
Årets småhusprosjekt: Norgeshus EH Bolig med prosjektet Trend 5 i Vestre Toten.
Dette uttaler juryen: «Konseptboligen Trend 5 er oppført av Norgeshus EH Bolig i Raufoss i Vestre Toten. Trend 5 er en liten og kostnadseffektiv bolig i ett plan som tilbys medlemmene i Norgeshuskjeden. Trend 5 er ferdigprosjektert i BIM og det foreligger IFC-modeller for alle fag. For å redusere kostnadene er det framforhandlet avtaler med faste leverandører.»

De to andre nominerte var: Block Watne med prosjektet Bergås terrasse i Nedre Eiker og Hellvik Hus Romerike med prosjektet Lyngåsen i Nannestad.

Årets leilighetsprosjekt
Årets leilighetsprosjekt: Bonava med prosjektet Byhagen i Bergen.
Dette uttaler juryen: «Leilighetsprosjektet Byhagen, i regi av Bonava, ligger i Åsane utenfor Bergen. Byhagen består av 111 leiligheter og inngår i det større utbyggingsprosjektet Lona Park. I Byhagen er det valgt samme planløsninger for de aller fleste etasjene. Det er jobbet med Lean og byggetiden var 15 måneder.»

De to andre nominerte var: Selvaag Bolig med Heimdal Stasjonsby i Trondheim og Nordbohus Nb Sogn Eiendom med prosjektet Hanaskjeren i Luster.

I tillegg til de tre boligprisene ble Selvaag Bolig ASA tildelt hedersbetegnelsen «Årets medlem» og Mikal Langset ble tildelt prisen «Årets bidragsyter»