Fra arbeidet med Jobergtunnelen i Granvin. Foto: Svein Arne TyssebotnFra gjennomslag på Nye Veier-prosjektet E18 Arendal-Tvedestrand, som bygges ut av AF Gruppen. Bildet er fra Hesthagtunnelen. Foto: Carl-Fredrik LarssonFra arbeidet med en ballbinge i Hordnes i Hordaland. Foto: Sindre HeggebøFra Statens vegvesen sitt prosjekt E6 Helgeland Sør, som bygges av Skanska/Vassbakk & Stol. Foto: Svein Eirik ForsmoFra spesiell sprengning av en stor tunnel ved Visnes Kalk AS på Visnes i Eide kommune gjort i 2016. Det gikk med 38.000 kg sprengstoff. Foto: Einar Gjærevold

Her er finalistene i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning

Juryen har nå plukket ut hvilke fem bilder som går til finalen i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning
for 2018.

I fjor ble den første fotokonkurransen om norsk fjellsprengning arrangert – og nå er man i full gang med å kåre vinnerne i en ny runde i konkurransen.

Det norske fjell- og tunnelmiljøet har en innholdsrik og mangfoldig historie. Opp gjennom årene er det gjennomført en lang rekke både kompliserte og banebrytende prosjekter - og den norske fjellsprengeren har utviklet seg til å besitte kompetanse i verdensklasse.

For å bidra til å ta vare på viktige historiske minner - og ikke minst vise frem hvordan dagens bransje arbeider - ønsket flere ildsjeler i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) å invitere inn til en fotokonkurranse for å vise frem bransjen vår på en noe utradisjonell måte. Med seg på laget fikk de Byggeindustrien/bygg.no. Nå arrangeres runde to i konkurransen, og vinneren blir også i kåret på Fjellsprengningskonferansen.

Temaet for konkurransen har vært bergsprenging over og under jord og bildene skal gjenspeile dette.

Juryen startet arbeidet i løpet av sommeren 2018 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Dette skjedde via Byggeindustrien og bygg.no – samt via andre kanaler gjennom NFF. Det er kommet inn en rekke bilder til konkurransen. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen.

Vinnerne blir offentliggjort 22. november 2018, i forbindelse med Fjellsprengningskonferansen.

Premiering.
1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000

2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.