Fra byggingen av Forbordsfjelltunnelen, E6 Kvithammar – Åsen. Foto: Tor KleivenFra utbyggingen av Fornebubanen, Vækerø-Lysaker K2B. Foto: Sliva KhalafFoto: Martin HeibergFra byggingen av E39 Svegatjørn - Rådal i Bergen. Foto: Lars HageFra byggingen av Forbordsfjelltunnelen, E6 Kvithammar – Åsen. Foto: Tor KleivenFra Fornebubanen ved Lysaker. Foto: Sophus KiellandFra sølvgruvene på Kongsberg. Her viser guiden de besøkende en sølvåre i fjellveggen. Foto: Hans-Magnus BjølgerudFra Skanska-prosjektet Viddalsdammen i Aurland. Foto: Sina Digernes AarskogFra utbyggingen av Askøypakken. Foto: Inge HaustveitFra utbyggingen av vannbehandlingsanlegget under Huseby. Foto: Einar Gjærevold

Her er finalistene i årets foto­konkurranse om norsk fjellsprengning

Det har også i år kommet mange kandidater til fotokonkurransen om norsk fjellsprengning, og det måtte mye arbeid til for juryen for å plukke ut de ti finalistene til konkurransen.

Som i foregående år er temaet for konkurransen bergsprenging over og under jord og bildene skal gjenspeile dette. Dette kan også omfatte gruvedrift og bergverksdrift. Juryen ønsket gjerne også motiver hvor mennesker i arbeid inngår, og dette viser også igjen i de innsendte kandidatene og motivene juryen har valgt å plukke ut til finalen.

I 2023 er det sjuende gang man skal kåre vinnerne i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning. Det er Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) som arrangerer fotokonkurransen i samarbeid med Byggeindustrien/bygg.no.

De innsendte kandidatene kom inn via Byggeindustrien og bygg.no – samt via andre kanaler gjennom NFF. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen. Vinnerne blir offentliggjort på Fjellsprengningsdagen 23. november 2023.

Premiering
1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000
2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Ragnhild Rostad, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.