Illustrasjonsfoto: Madeleine Bergheim

Her er bransjestandardene om smittevern på byggeplass og innreisekarantene kombinert med arbeid

Bransjestandardene er utarbeidet i tråd med regjeringens politikk om å kombinere smittevern med "å gradvis åpne samfunnet opp" og "holde hjulene i gang". 

Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL. Foto: Moment Studio

– Standardene bygger på forskrift om smitteverntiltak med videre under koronautbruddet (covid-19-forskriften) og råd fra Folkehelseinstituttet, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL til BNLs nettsider.

Han peker på at byggenæringen skal bidra med å holde hjulene i gang. 

– Dette klarer bare vi dersom smittevernet har høyeste prioritet hos bedrifter og ansatte. BNLs smittevernsveileder for byggeplass og veileder for gjennomføring av innreisekarantene i kombinasjon med utførelse av arbeid for utenlandske arbeidstakere har vært i stadig utvikling ut fra utviklingen av krisen. Vi har nå videreutviklet disse veilederne til bransjestandarder Bransjestandarden for smittevern er i tillegg oversatt til engelsk å og polsk, sier Sandnes videre.

Sandnes sier videre at svært mange arbeidsplasser innenfor næringen har klart å opprettholde produksjon i kombinasjon med å ivareta smittevernet. 

– I vår egen koronastrategi har et av de viktigste tiltakene være å holde hjulene i gang samtidig som man tar den nasjonale dugnaden med å unngå smitte på alvor. Vi skal antakelig leve i lang tid med smittevernet. Vi har ved disse standardene funnet en løsning for myndighetene på hvordan hjulene kan holdes i gang samtidig som smittevernhensyn ivaretas, vi legger til grunn at myndighetene anerkjenner vårt arbeid med standardene sier han. 

Her ligger siste oppdaterte utgaver av bransjestandarder om smittevern for BNLs medlemsbedrifter

Hva gjør man når smitte er påvist på byggeplassen?