Dette bildet vant konkurransen for 2020. Foto: Edvin Foss

Her er bildet som vant fotokonkurransen om norsk fjellsprengning 2020

Edvin Foss fra Bryne vant fotokonkurransen om norsk fjellsprengning 2020. Motivet hans er hentet fra et Stangeland Maskin-oppdrag ved Repparfjord i Nord-Norge. Karl-Marius Sneisen sikret seg andrepremien i konkurransen.

Vinnerne ble kunngjort på Fjellsprengningsdagen torsdag, som i sin helhet ble arrangert i digitale former. Totalt var det hele ti nominerte i konkurransen i år, og alle ble vist frem under utdelingen.

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med førstepremien:
«Her har fotografen virkelig klart å fange morgenstemningen så mange av anleggsarbeiderne opplever hver eneste dag når de går på jobb. Det er både vakkert og barskt på samme tid – og viser på en god måte i hvilke spektakulære omgivelser norske anleggsprosjekter foregår. Et flott sammensatt bilde».

Foss får med seg en premie til en verdi av 10.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette bildet vant andrepremien. Foto: Karl-Marius Sneisen

Bildet til Karl-Marius Sneisen, som kapret andreplassen, er hentet fra gjennomslaget i vestgående løp på Søgnetunnelen, på prosjektet E39 Kristiansand - Mandal. Sneisen arbeider i AF Gruppen, som bygger strekningen på vegne av Nye Veier.

Sneisen får med seg en premie til en verdi av 5.000 kroner.

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med 2.-premien:
«Stemningen inne i fjellet kan være både magisk og spesiell – ikke minst etter et etterlengtet gjennomslag. Her har fotografen klart å fange nettopp et slikt stemningsøyeblikk – med arbeideren i sentrum for det hele.»

Dette var fjerde gang man arrangerer fotokonkurransen om norsk fjellsprengning.

Utdelingen av prisen skjer gjennom et samarbeid mellom om Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) og Byggeindustrien/bygg.no.

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.