Ill. Nordic – Office of Architecture

HENT bygger Quality Hotel Bodø

HENT AS og Hundholmen Byutvikling ved Ramsalt Hotell AS inngikk etter prosjektutvikling høsten 2018, avtale om utbygging av Quality Hotel Bodø. Nå er byggingen i gang.

- Det har pågått tett dialog og godt samspill i utviklingsfasen, hvor man til slutt landet på et produkt alle kan stille seg bak, og være stolte av. Det har vært stort fokus på utvikling av bymiljøet, hvor fasadeuttrykket har vært en viktig del av dette. Hotellets beliggenhet, med utsikt mot Lofoten og Vestfjorden, vil gjøre det til et attraktivt og innbydende møtested, både for lokale og besøkende, heter det i en pressemelding.

Hotellet består av 14 etasjer, med elleve etasjer hotellrom i høyblokka, og i de tre nedre etasjene er fellesarealer som resepsjon, møteroms-avdeling, konferansesal og restaurant, samt et næringslokale på hjørnet mot Sjøgata. Ny havnepromenade etableres samtidig, og bygget er utformet for å invitere byens befolkning inn i lobby-bar på nivå med Sjøgata, og i restaurant mot havnepromenaden.

Arbeidene ble påstartet i tomta medio mars 2019, og hotellet åpner i løpet av våren 2021.

Byggherre Hundholmen Byutvikling AS har jobbet med prosjektet siden 2017.

- Vi er svært fornøyd med måten vi i felleskap med HENT og Choice har utviklet et fantastisk flott hotell, og vi ser virkelig frem til det videre samarbeidet med HENT. Hundholmen har ikke tidligere utviklet hotell, og det var derfor viktig å tidlig knytte til oss kompetanse på denne type prosjekter, sier Direktør for Eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling.

- Da vi nettopp hadde utviklet et svært spennende prosjekt med HENT, var det naturlig å søke videre samarbeid. Vi tok med oss samme teamet og det ble en meget bra prosess. HENT har vist at de behersker samspillmodellen svært godt, og ikke minst bidratt med uvurderlig nøkkelkompetanse, avslutter Coucheron.

- HENT takker for tilliten fra Hundholmen byutvikling, og vi gleder oss over å bidra i etableringen av Quality Hotell Bodø. I innledende fase vil vi utføre gravearbeider og peling på land og i sjø, før vi starter med reising av råbygget. Vi jobber parallelt, i samarbeid med byggherre og leietaker, med optimalisering av planer og konsept for hotellet i detaljprosjekteringen. Vi ser frem til et godt og givende samarbeid med både byggherre og leietaker, sier Peder Wold hos HENT AS.