Det blir en helhetlig utbygging av E6 fra Kolomoen i sør til Moelv i nord.

Helhetlig utbygging av 43 kilometer E6 gjennom Hedmark

Det blir en helhetlig utbygging av den 43 kilometer lange E6-parsellen fra Kolomoen til Moelv, melder Hamar Arbeiderblad.

Hamar Arbeiderblad (HA) har snakket med stortingsrepresentant Tor Andre Johansen (Frp). Han har vært i møter med vegselskapet Nye Veier.

Lokal har det vært en frykt for at den videre E6-utbyggingen skal stoppe i Brumunddal, slik prosjektet nå ligger inne i NTP. Nå er det klart at utbyggingen vil gå helt fram til Moelv.

- Statsråden har sagt at det ikke er noe problem, og at E6 vil bli bygd ut til Moelv. Det ville jeg høre fra vegselskapet selv. Det gleder meg at jeg fikk den bekreftelsen alle ønsker, sier Tor Andre Johnsen til Hamar Arbeiderblad.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier bekrefter til HA at det blir en helhetlig utbygging. Det betyr at 43 kilometer E6 gjennom Hedmark blir bygd i en parsell.

Johansen opplyser til HA at samferdselsminister Solvik-Olsen ønsker at tre prosjekt skal prioriteres: E18 Rugtvedt–Dørdal (Telemark, 17 km), E18 Tvedestrand–Arendal (Aust-Agder, 23 km) og E6 Kolomoen–Moelv.

Imidlertid er ikke E6 gjennom Åkersvika i Hamar ferdig regulert.

̶ Vi ser en uheldig virkning av tidligere trenering. Derfor vil E18 i Telemark starte først, sier Johnsen til HA.

Det skal ikke ha blitt gitt noen bekreftelse på om byggestart for E6 Kolomoen-Moelv blir i 2016 eller 2017.