Administrerende direktør i Bewi, Jens Christian Hernes.
Administrerende direktør i Bewi, Jens Christian Hernes.

Han skal lede BEWIs «nye» isolasjonsvirksomhet i Norge

Jens Christian Hernes (55) ble nylig ansatt som ny administrerende direktør for isolasjonsvirksomheten til BEWI i Norge, som nå også inkluderer Jackon.

Siden påske har den nytiltrådte sjefen pendlet mellom hjemmet i Trondheim og jobben i Fredrikstad. Her har bedriften som tidligere var kjent under navnet Jackon, og som nå er en del av BEWI-konsernet, hatt sitt hovedsete siden oppstarten for snart 70 år siden.

—Førsteinntrykket er at vi har et solid fundament her, og det er gjort store investeringer de siste årene. Her kan vi vokse videre som industriaktør i Norge. Potensialet er stort — det må vi ta ut i tiden fremover. Det kan skje på flere måter og ulike områder, sier Hernes i en pressemelding.

Hernes er hentet fra en tilsvarende rolle i BEFORM. Han er allerede i gang med å planlegge veien videre for BEWI.

—Vi skal fortsatt være markedsleder med høy presisjon og høy kvalitet. Det er det lagt til rette for allerede. Verdien man betaler for, skal man kjenne på flere områder, legger han til.

Hernes forteller at fokuset nå handler om å rigge for vekst, og vise at BEWI i Norge kan være en veiviser for andre land BEWI Insulation er tilstede i. Med omgjøring fra skandinavisk til landbasert ledelse, har han også hatt jobben med å stable plass en ny organisasjonsstruktur, inkludert et norsk lederteam.

—Det er viktig at vi jobber sammen, som et lag. Man har hatt team før også, men vi starter på en måte litt på nytt nå, sier han i meldingen.