Eskild Larsen (t.v.) overtar for Morten Ameln som administrerende direktør i Firesafe. Foto: Firesafe
Eskild Larsen (t.v.) overtar for Morten Ameln som administrerende direktør i Firesafe. Foto: Firesafe

Han er ny administrerende direktør i Firesafe

Eskild Larsen overtar for Morten Ameln, som har vært eier og administrerende direktør i Firesafe gjennom 18 år.

Larsen startet 5. september og kommer fra stillingen som CEO i C-Medical Group. Han har også tidligere erfaring fra byggenæringen gjennom lederstillinger i Mestergruppen.

– Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort i Firesafe over så mange år. Firesafe har hatt en imponerende vekst og utvikling, sier Eskild Larsen i en melding fra selskapet.

Larsen er utdannet siviløkonom samt MBA fra INSEAD. Før stillingen som CEO i C-Medical Group var han CEO i Stamina Group. Fra 2007 til 2014 var han i Ferd, der han de to siste årene var i Mestergruppen.

– Byggenæringen står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen igjen, sier Larsen videre.

Firesafe har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapet ble etablert i 1981. Morten Ameln har vært administrerende direktør og eier siden 2004. De er nå etablert med 30 avdelingskontorer i de fire nordiske landene og har i dag 850 medarbeidere og omsatte i 2021 for 1,1 milliarder kroner.

I juni 2022 solgte Ameln 60 prosent av selskapet til FSN Capital. Han vil fortsatt være involvert i Firesafe som styremedlem og han er også en betydelig eier av Firesafe.

– Etter 18 år som leder for Firesafe er jeg glad for å overlevere stafettpinnen til Eskild. Vi har hatt en fantastisk utvikling i disse årene, men jeg tror det er helt riktig at nye krefter nå får ansvaret for å ta Firesafe videre til neste nivå. Jeg gleder meg til å bidra til Firesafes videre utvikling som styremedlem og ser frem til mange spennende år fremover med Firesafe, sier Ameln i meldingen.

– Firesafe en ambisiøs og ansvarlig aktør med et langsiktig blikk, bygget på sunne verdier, og det er med stor motivasjon og ydmykhet jeg ser frem til å lede selskapet videre, sier Eskild Larsen.