Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. Foto: Skanska
Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. Foto: Skanska

Han blir ny sjef i Vassbakk & Stol

Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. Kvalevaag overtar etter Inge Jan Thorsen som har vært leder i selskapet de siste 20 årene.

Kvalevaag er utdannet maskiningeniør fra det som i dag heter Høgskulen Vestlandet. Han jobbet fem år i Petrotech, både internasjonalt og i Nordsjøen, før han kom til Vassbakk & Stol. Han kommer fra stillingen som prosjektsjef, skriver Skanska i en pressemelding. Vassbakk & Stol er et heleid datterselskap i Skanska Norge AS.

– Richard kjenner Vassbakk & Stol godt etter å ha jobbet over 17 år i selskapet, og han har svært gode forutsetninger for å lykkes med videreutviklingen av Vassbakk & Stol, med utgangspunkt i det gode grunnlaget som er lagt. Han er godt kjent i markedet rundt Haugalandet og har også inngående erfaring fra og innsikt i flere av de store anleggsprosjektene som er gjennomført i samarbeid med de øvrige regionene i Anlegg. Richard er en meget erfaren og dyktig leder. Han har vært med å skape og utvikle den kulturen som er noe av Vassbakk & Stol sin styrke. Han er kjent for en inkluderende lederstil og brenner for å skape verdi for kunder og samfunnet, sier konserndirektør for anlegg i Skanska Norge og styreleder i Vassbakk & Stol, Anders Geirsta i meldingen

Selskapet omsetter for 2,4 milliarder kroner, og har sitt hovedkontor på Haugalandet i Koparvik. Samtidig deltar de i dag i prosjekter sammen med Skanska i alle deler av landet.

– Jeg er glad for tilliten til å lede Vassbakk & Stol, et solid firma med mange dyktige ansatte, fremover. Jeg ser frem til å videreutvikle VS, og bygge videre på den gode kulturen vi har i dag, sier Kvalevaag i pressemeldingen.

Anders Geirsta benytter også anledningen til å takke Inge Jan Thorsen for hans innsats.

– Jeg vil takke Inge Jan for den enorme innsatsen han har nedlagt over mange år. For mange både i selskapet og i lokalsamfunnet, så er Inge Jan synonymt med Vassbakk & Stol. Han har vært en samlende og godt likt leder, sier Geirsta. Thorsen vil fortsette i selskapet som sjefsrådgiver.