Ny og etnisk blomstertrend på vei

Vinterens nye blomstertrend ‘Etnic Chic’ hyller det etniske og blander det med skandinavisk design og natur. Det vil si at vi gir etniske mønster, farger og ornamenter en tydelig skandinavisk touch, ifølge blomsterkjeden Mester Grønn.

Trendene speiler til enhver tid samfunnet. Etter krisen i Europa og USA har det åpnet seg nye muligheter i østlige og afrikanske land. Styrken og stoltheten i disse landene gir inspirasjon til mote og interiørbransjen.

Nordmenn har blitt mer globale og dermed villige til å tilpasse seg nye stiler. I vinterens trend ‘Etnic chic’ blir vi inspirert fra Østen og afrikanske land.

Mester Grønn tipser her om hvordan du kan skape trenden med blomster hjemme hos deg.

Etnic chic - vinterens trend
Ved å forenkle det etniske vil stilen nå flere og lettere kombineres med det man har fra før. Selv om den etniske stilen er sammensatt, er det lov å plukke og mikse mønster, farger og planter.

Eksotiske og varme farger
Fargepaletten i vinterens trend preges av eksotiske og varme farger som mikses med nyanser av hvit, grå og gyldenbrunt. Dyp vinrød kombineres med for eksempel dyp blå, sterk oransje og brente røde farger.

Planter som matcher trenden
Overført til planteverdenen gir Etnic chic muligheter for å utnytte de fargene og strukturene mange av plantene har fra naturens side.

Her er noen eksempler: Cambria orkide, rosetturt (Echeveria), kongebegonia (Begonia rex), roser, tulipaner, nellik, grønne planter og ulike sukkulenter.

Slik får du stilen
Etniske mønstre, gulltråder, kobberbånd og glitter kan brukes i dekorasjonene. Hvis mange ulike planter i samme farge settes sammen, vil dette gi et modig og dynamisk uttrykk.

Fargede vaser og glassboller i ulike størrelser og former underbygger følelsen av 1001-mystikk.

Konjakkfargede vaser er lekkert med tulipaner i miksede farger eller roser i oransje.

Små vaser i forskjellige størrelser og farger kan settes sammen på et stort fat for å skape spenning og variasjon.

Uansett hvor leken du er med vasene er det overraskende hvor harmonisk og helhetlig uttrykket blir dersom du har samme blomst i alle vasene. Det binder det hele sammen.

Sverger du til grønnplanter kan selv den mest trauste grønnplante bli spennende med det rette tilbehøret. Velg gjerne potter med en grov overflate, i hamret messing eller med et etnisk mønster. Sammen med en østeninspirert lykt får du akkurat den rette stemningen.