Dyrk i mørket med plantelys

Klør det etter å så frø og se dem spire? Med plantelys kan du så tidligere på året - eller på et mørkere sted, slik som i kjelleren.

Mange frøsorter bør forkultiveres allerede i begynnelsen av året, når dagene fortsatt er korte. Derfor trenger plantene ekstra lys for å vokse seg sterke. Dette har tidligere vært vanskelig, dyrt, og plasskrevende.

Nelson Garden kommer nå på markedet med tre nye produkter som er rimelige og enkle i bruk, og som skal gi dine planter en skikkelig bra start, ifølge en pressemelding fra selskapet.

I den nye produktserien, som har fått navnet Plantstart, skal forkultiveringens forutsetninger bli de beste, uavhengig av plassering og tilgang til dagslys.

Varmematte
Nelson Gardens nye varmematte varmer jorden til ca 25 grader. Det hjelper frøene til å spire sikrere og bedre, og stiklinger til å slå røtter fortere.

Sett minidrivhuset eller pottene direkte på varmematten, og la stå til frøene har begynt å spire. Når plantene er 2–3 centimeter og har fått karakterblad kan undervarmen tas bort. For å få kraftige og sterke planter trengs det mye lys, og den mest idéelle temperaturen er nå ca 16–18 grader.

Plantelys, lysrørsarmatur
Med en lystemperatur på 6400 Kelvin gir lysrøret et idéelt lys for små planter som skal vokse. Belysningen er spesielt til nytte når du vil så tidlig på året, eller på et mørkere sted innendørs. For best resultat bør belysningen være påslått 12–16 timer/døgn.

Stativ for lysrørsarmatur
Et stødig stativ for lysrørsarmaturet som henges opp ved hjelp av kroker og regulerbare kjeder. Heng først lysrøret lavt, og flytt det opp i takt med plantenes vekst.