Redaktøren slutter i Norsk Hagetidend

Ansvarlig redaktør Tommy Tønsberg slutter i Norsk Hagetidend for å starte planteskole.

Ansvarlig redaktør i Norsk Hagetidend, Tommy Tønsberg, har sagt opp sin stilling og forlater Det norske Hageselskap til våren.

Hagetidend er Hageselskapets medlemsblad med et opplag på over 25.000 eksemplarer. Bladet kommer ut 10 ganger i året.

Dette har vært planlagt en stund. Akkurat hva fremtiden bringer av jobboppdrag gjenstår å se, men det eneste som er 100 prosent sikkert er at vi starter en liten staudeplanteskole, sier Tommy Tønsberg til hage.no.

Stauder på postordre
Han forteller at
planteskolen skal etableres på gården hjemme i Holter i Nannestad. 

–  Vi starter smått, og kommer til å tilby planter på postordre først og fremst, men med muligheter for åpne dager i planteskolen. Alle detaljene er ikke helt på plass enda, men vi mener å se at det er en åpning i markedet for noen som kan tilby et bredt sortiment av stauder, sier han.

Tønsberg, som har jobbet i media i over 12 år, kommer ikke til å gi opp skriving og fotografering. Heretter blir det imidlertid på frilansbasis.

–  Jeg skal også fortsette med foredragsholdervirksomhet og bokskriving, så jeg regner med å ha nok å holde på med, avslutter den driftige redaktøren, som har flere bokutgivelser på samvittigheten. (se lenker under)

Tommy Tønsberg har hatt redaktør-jobben siden 2007, men startet i Hageselskapet allerede i 2000 som sivilarbeider.

Starter redaktør-jakt
Hageselskapet jakter nå en ny redaktør og vil i løpet få dager lyse ut stillingen, ifølge kommunikasjonssjef Liv Opsahl.

Les også:
Ny hagebok om løker og knoller
Inspirerende bok om sommerblomster