Bygde drømmedrivhus av gamle vinduer

Gamle vinduer og en fjøsdør var utgangspunktet da Heidi Stokke Paulsen fra Meisingset i Møre og Romsdal bygde sitt drømme-drivhus i shabby chic-stil. (Bildekarusell)

– Drivhuset var definitivt en drøm som gikk i oppfyllelse, jeg har ønsket meg det i flere år. Det er ikke så stort, men stort nok, sier Heidi Stokke Paulsen til hage.no

Hun forteller at hun er veldig glad i alt som er gammelt.

– Jeg er også opptatt av gjenbruk. Drivhuset er hovedsakelig bygd av noen smårutete vinduer i et gammelt hus som min venninne skulle rive, sier hun.

I et gammelt fjøs fant hun en nydelig dør i heltre, med rustikke detaljer, og de første tegningene ble laget ut fra antallet vinduer som var til rådighet.

Fundament av telefonstolper
Men hva gjør man når man vil bygge seg drivhus på en tomt man bare leier? Løsningen ble et fundamentet av gamle telefonstolper. Dermed kan drivhuset flyttes og man etterlater ikke en stygg mur på tomta.

Plassen ble gravd ut og fylt med singel. Ramme, vinduer og takstoler kom på plass. Vinduene måtte skrapes, kittes og males. Alt treverk inne og ute ble malt. Den gamle døren ble skrapt, pusset og lakkert i en gråtone.

Foran drivhuset ble bygd en liten platting. Mønepynten ble laget av en lokal treskjærer i bygda. Drivved er brukt både som dekor og som klatrestøtte for agurk.

–  Med god hjelp fra tålmodig samboer og familien forøvrig ble drømmen om drivhus etterhvert realisert, sier Heidi Paulsen, som forteller at hun dyrker tomater, agurk, squash og forskjellige sommerblomster i det sjaremerende veksthuset.

Bygdas største hagelykt
På vinterstid fungerer drivhuset som lager for hageredskaper, potter, møbler, trillebår og annet utstyr.

– Det er også bygdas største hagelykt. Jeg synes det er utrolig koselig å ha masse tente talglys i drivhuset nå som vi går mot mørkere tider, avslutter Paulsen, og røper at neste prosjekt er et hønsehus i samme stil.

(Deler av artikkelen er basert på trelastleverandøren Bergene Holms blogg i forbindelse med firmaets årlige Inspirasjonspris. Heidi Stokke Paulsens drivhus vant Åpen klasse 2011)

Her kan du lese Heidis egen blogg: Husets skatter