Bak, sylt og lag saft i sommer

Leskende mocktails, vakre bakverk og syltetøy laget av sommerbær på nybakte boller. Sommeren er den perfekte tiden for å bake, sylte og lage saft.

Sommeren er høydepunktet på året når man vil ha fersk frukt og bær av høyeste kvalitet til baking, sylting og safting.

Nedenfor får dere noen gode forslag til oppskrifter. Start dagen med hjemmelaget syltetøy og nybakte boller. I stedet for å bake den vanlige rullekaken kan man lage fristende og gode bringebærboller eller sommerwhoopies til måltidet.

By gjestene på en svalende mocktail før middagen og avslutt med søte jordbærblomster.

Jordbærblomst-kake:
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 ss kokende vann

Krem:
200 g Philadelphiaost eller kremost naturell
½ dl melis
2 ss vaniljesukker

Syltetøy:
100 g jordbær eller andre bær i små biter
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt:
marengs
jordbær
bringebær

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland hvetemel og bakepulver, og vend inn i eggedosisen sammen med vannet. Ha deigen i langpanne med bakepapir.

Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv deigen på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass.

Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene.

Bland syltesukker og jordbær i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl. Bre syltetøy på 8 av kakene. Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen. Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs. Legg dem på et fat. Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på “blomsten”.

For mer inspirasjon, flere oppskrifter og nyheter, les mer på www.dansukker.no.