Vea gjør seg klar til Hagemessen

Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører skal bygge utstillingshage på årets hagemesse.

Første helgen over påske blåses årets hagesesong igang med Hagemessen på Lillestrøm 13.-15. april.

Vea deltar aktivt med både gartnere og blomsterdekoratører, og i år skal gartnerelever delta i en skolekonkurranse sammen med elever fra Natur, Solør og Hvam videregående skoler.

Oppgaven er å bygge en utstillingshage som publikum kan se på under messedagene. Det er SOA (Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget) som skal vurdere de fire utstillingshagene.

Nytt studietilbud
Skoleåret 2012/2013 starter også Vea opp med to nye utdanninger. Eksperimentell formgivning med plantemateriale starter opp høsten 2012, og er en fagskoleutdanning for de som har fagutdanning innen Design- og håndverksfag. Studenter og faglærere fra Vea vil lage en utstilling som skal gi innblikk i hva denne utdanningen vil gi deg av erfaring og kompetanse.

I januar 2013 starter Vea opp en ny fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere og de med erfaring fra forvaltning av grøntanlegg. Denne utdanningen heter Historiske grøntanlegg og vil gi deg kompetanse til å forvalte historiske grøntanlegg gjennom bevaring, drift og skjøtsel, samt å kunne være delaktig i restaurering, rekonstruksjon eller fornyelse av anlegg.

Prosjektleder Cecilie Godager vil lage en utstilling med bilder fra Historiske anlegg, som du kan se på messen.

Les mer om Vea og hagemessen her.