Ny rosebok fra Dag Lyngar

En av Norges fremste roseeksperter, Dag Lyngar, er straks ute med boken «100 av våre beste roser».

Rosene har en lang og spennende femtusenårig historie. Forfatteren, Dag Lyngar, presenterer i denne helt nye boken hver enkelt av de 100 rosene med fakta, historikk, myter og sagn, om hva rosens navn betyr eller forteller og om den som har foredlet rosen.

Her kan du lese om rosens positive egenskaper og hva som er karakteristiske trekk ved rosene, og om enkle beskjæringstips.

Dette er en annerledes rosebok som har som formål å gi leseren anledning til å bli kjent med hver enkelt rose - utover det man bare ser.

Tilpasset norsk klima
Til hver rose knytter det seg mange spennende historier. Forfatteren har tatt hensyn til at det skal være roser som passer i norsk klima.

Rosene følges opp med helsides bilder, hvor de fleste er tatt av forfatteren selv. Mange av dem er fra hans egen hage ved Mjøsa.

I «100 av våre beste roser» har forfatteren foretatt et utvalg basert på egen erfaring med roser gjennom mer enn 30 år. Her får du muligheten til å bli bedre kjent med hver rose og foredleren, lese om opprinnelsen til navnet og lære å kjenne de ulike rosenes spesielle og positive egenskaper.

- Rosene er valgt ut på grunnlag av mine og andres erfaringer. Det viktigste er at alle skal ha noen positive egenskaper som gjør dem så verdifulle at de fortjener en plass i boken, og forhåpentligvis også i din hage, sier Dag Lyngar i bokens forord.

Signerer på hagemessen
Lørdag 14 april kan du møte Dag Lyngar på Hagemessen på Lillestrøm, hvor han signerer boken sin. Du møter ham på stand i Kunnskapsgaten, hos Norsk Roseforening.

Boken gis ut på Gyldendal og er i salg fra 10 april.