Hageglede i sør

Redaktøren har tilbrakt de to første ukene i det nye året på Costa Blanca i Spania. Til tross for at det er vinter også der, føles det for oss nordmenn som en god norsk sommer. Selvsagt er det ikke så frodig som det kan være om våren og tidlig på sommeren, men det er likevel flott.

Vi har et hus i en stor hage med palmer, blomster og frodige blomstrende busker. Selv om en egen gartner tar seg av det meste, blir det til at man gjør litt selv også.

Det å gå på de store plantesentrene er ellers en fantastisk opplevelse. Der bugner det av blomster og grønne trær og planter. I tillegg er det utrolig mye man kan få kjøpt til hagene. Det er kanskje ikke så rart - for i Spania tilbringer man veldig mye tid ute i nettopp hagen.

I et stort gartneri handlet vi en del nye planter – og i og med at vi kjøpte så vidt mye fikk vi en flaske vin som gave. Kanskje dette også kunne være en ide for norske planteutsalg.

Nå er vi trygt tilbake i den norske vinteren. Her ligger hagen i dvale. Men vi har sørget for påfyll av fuglefrø – og nå lever det uansett utenfor stuedøren vår.

Ellers er det å planlegge neste prosjekt i hagen. Der er det alltid prosjekter. Men det er en glede å planlegge også.

Ha en fortsatt god vinter.