Venter storsalg av snøfresere

Klok av skade hamstrer nordmenn snøfresere, snøskuffer og annet utstyr for å være klar til vinterens strabaser.

Og de gjør det når den første snøen inntar fortau og innkjørsler.

– I fjor var vi helt utsolgt for snøfresere, så mange måtte gå forgjeves da vinteren var på sitt verste. I år ønsker tydeligvis folk å være litt mer føre var, og de er tidligere ute med å sikre seg de rette redskapene, sier Steen Buch, produktsjef i Bauhaus.

Sammenlignet med i fjor har varehusene økt beholdningen med flere hundre maskindrevene snøfresere. De har også sørget for å fylle opp lagrene med snøskuffer og veisalt.

Bauhaus forventer en fordobling i salg av snømåkingsutstyr denne sesongen. Ting kan også tyde på at noen finner en snøfreser under juletreet dette året.

Fres vekk snøen
Snøfreserne gjør det enkelt å rydde snø fra både små og store arealer. Bauhaus sin minste modell har en liten el-motor og fungerer perfekt til innkjørsler.

– Men blir det like mye snø i år som i fjor krever ryddearbeidet mer motorkraft og en freser med gir. Til gjengjeld får man arbeidet fort unnagjort og ryggen skånes for måking av store snømasser, sier Buch.

Fylt lager
Utover snøfresere har Bauhaus et stort utvalg av snøskuffer, spader, strøvogner og veisalt, som alt sammen er med på å lette vinterens inntog.

– Vi er rustet for vinter, og vi er klare til å rådgi besøkende i varehuset slik at de får den beste løsningen ut fra deres behov, sier Buch.

Les også: Din hage kan bli snølager for kommunen.